Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναCulinary Team Greece: Με εκλεκτά προϊόντα της Μακεδονικής Κουζίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Culinary Team Greece: Με εκλεκτά προϊόντα της Μακεδονικής Κουζίνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής 2024

Στο μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής παγκοσμίως θα συμμετέχει για άλλη μια φορά η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Team Greece) διεκδικώντας ένα ακόμη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής IKA/Culinary Olympics 2024, στη Στουτγάρδη.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ογδόντα εννέα (89) ομάδες σεφ, από 55 χώρες από όλο τον κόσμο και 100.000 επισκέπτες θα δώσουν το ‘παρών’ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, IKA/Culinary Olympics 2024, που θα πραγματοποιηθούν στη Στουτγάρδη, 2-7 Φεβρουαρίου 2024.

Από αυτό το μεγάλο μαγειρικό event παγκοσμίως δεν θα μπορούσε να λείπει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Team Greece), η οποία σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής διεκδικώντας ένα ακόμη μετάλλιο.

Με εκλεκτά προϊόντα της Μακεδονικής Κουζίνας

Η Culinary Team Greece θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα την υγιεινή διατροφή για 120 επισκέπτες. Η αποστολή της Ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα παγκοσμίως.

Το ελαιόλαδο και οι ελιές Χαλκιδικής, τα κοτόπουλα Πιερίας, τα ψάρια της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), τα αρωματικά βότανα και η τρούφα Ημαθίας, τα γαλακτοκομικά και λαχανικά καλλιέργειας όλα εκλεκτά προϊόντα της Μακεδονικής Κουζίνας, θα είναι και η κύρια πηγή έμπνευσης των συνταγών της Culinary Team Greece για να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, IKA/Culinary Olympics 2024 στη Στουτγάρδη.

Διεκδικώντας Ολυμπιακά μετάλλια

Η ομάδα της Culinary Team Greece βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας ώστε να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα περιβάλλον πραγματικά υψηλού ανταγωνισμού.

Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν καλούνται να παρουσιάσουν πρωτοπόρες τεχνικές, σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και άρτια αποτελέσματα διεκδικώντας τα Ολυμπιακά μετάλλια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της Culinary Team Greece, κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη και το 2022 το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο. Στόχος της είναι να φέρει άλλη μία διάκριση για την Ελλάδα!

*

– Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής IKA/Culinary Olympics 2024 θα πραγματοποιηθούν στη Στουτγάρδη 2-7 Φεβρουαρίου 2024.

-Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής παγκοσμίως, ο οποίος διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, και θα συμμετέχουν 89 ομάδες σεφ, από 55 χώρες από όλο τον κόσμο ενώ αναμένονται 100.000 επισκέπτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα