Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕξωτερικόΠάσχα στην Ελβετία και την Αλσατία!

Πάσχα στην Ελβετία και την Αλσατία!

Παλιές πόλεις, παλάτια, κάστρα και κτίρια μπαρόκ ανάμεσα σε δαιδαλώδη δρομάκια. Λίμνες, ποτάμια και ιστορικά κέντρα. Πάμε για το πανόραμα Ελβετίας – Αλσατίας;

Ένα εξαήμερο ταξίδι «Πανόραμα Ελβετίας – Αλσατίας» με εγγυημένες θέσεις της αεροπορικής εταιρίας Aegean προτείνει για τις ημέρες του Πάσχα ο ταξιδιωτικός οργανισμός Zorpidis Travel Services, το οποίο και σας περιγράφουμε!

Το ταξίδι σας ξεκινάει με απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη για τη Φρανκφούρτη και από εκεί θα πάτε στη γραφική Χαϊδελβέργη, πόλη γραφική της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Θα ξεναγηθείτε στην πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθείτε το Παλάτι Schloss  στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, θα δείτε τον Πύργο των Μαγισσών που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους,  τα παλιά κτίρια του ιστορικού πανεπιστημίου – η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών»- καθώς και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο!

Στη γραφική γερμανική πόλη Χαϊδελβέργη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ

Η βόλτα σας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ’ αυτή την πόλη. Στην Παλιά Πόλη και ο πεζόδρομος που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, μήκους 1,6 χλμ.

Ακολουθεί η Οδός των Φιλοσόφων» (Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας την παλιά γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού. Από εκεί η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Παλάτι κόβει την ανάσα.

Και αφού, έχετε γεμίσει με υπέροχες εικόνες από τη γραφική Χαϊδελβέργη, θα αναχωρήσετε για το Στρασβούργο, εκεί όπου και θα διανυκτερεύσετε.

Στρασβούργο – Μπάντεν Μπάντεν

Τη δεύτερη μέρα της εκδρομής σας, αφού πάρετε το πρωινό σας, θα ξεκινήσετε την ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου.

Βρίσκεστε στην Αλσατία, περιοχή της Γαλλίας, στα σύνορα με Γερμανία, η οποία χωρίζεται σε δυο διαμερίσματα, τον Άνω Ρήνο και τον Κάτω Ρήνο. Πρωτεύουσα της Αλσατίας είναι το Στρασβούργο, και μαζί με την Λωρραίνη αποτελούν την περιοχή Αλαστία – Λωρραίνη.

Θα ξεναγηθείτε στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, ονομαζόμενο «Petite France» (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρισμένο ως Αξιοθέατο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.

Στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, ονομαζόμενο «Petite France» (Μικρή Γαλλία)

Θα φωτογραφηθείτε μπροστά από τις μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με τον ξύλινο σκελετό, θα επισκεφθείτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτείτε είναι ο Καθεδρικός Ναός στις όχθες του ποταμού Ιλλ, η οικία Καμερζέλ, το Αστρονομικό Ρολόι της πόλης και το Ανάκτορο Ροάν που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκθέσεις.

Θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσετε για το Baden-Baden, κωμόπολη της Γερμανίας, κτισμένη σε ρυθμό μπαρόκ, στις δυτικές πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού. Πρόκειται για μια καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα η οποία φημίζεται  για τα θερμά λουτρά της. Οι πηγές του Μπάντεν Μπάντεν είναι γνωστές για περισσότερα από 2.000 χρόνια, τα δε αρχαία λουτρά σώζονται ακόμη.

Κατά την παραμονή σας στην πόλη μπορείτε να κάνετε περιήγηση είτε με άμαξες είτε με τα ειδικά λεωφορεία ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο.

Στο Baden-Baden, κωμόπολη της Γερμανίας, κτισμένη σε ρυθμό μπαρόκ, στις δυτικές πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού

Στρασβούργο – Δρόμοι του Κρασιού – Ζυρίχη

Την τρίτη μέρα της εκδρομής σας θα αναχωρήσετε για το κουκλίστικο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφερθεί πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος ποιητής μας Νίκος Καζαντζάκης.

Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δείτε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα σας θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο, από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσετε για το χωριό Ρίκβιρ, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, και των τειχών που το περιβάλλουν.

Έπειτα, διασχίζοντας ένα μέρος από το «Δρόμο του Κρασιού» γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές της οροσειράς των Βοσγίων, θα καταλήξετε στη Γαλλική Κολμάρ (Colmar), το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού (Route de Vin) και βεβαίως φημίζεται για –τι άλλο;- τα κρασιά της! Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές.

Η Γαλλική Κολμάρ (Colmar), το στολίδι της Αλσατίας, που βρίσκεται στο Δρόμο του Κρασιού

Θα έχετε ελεύθερο χρόνο στο πιο όμορφο σημείο της Παλαιάς Πόλης -τη Μικρή Βενετία- που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και πολυτελή εστιατόρια.

Αφού γεμίσετε και αυτή την ημέρα με υπέροχες εικόνες, θα αναχωρήσετε για την οικονομική πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας -και πρωτεύουσα του καντονίου της Ζυρίχης -τη Ζυρίχη, όπου και θα διανυκτερεύσετε.

Ζυρίχη – Λουκέρνη

Την τέταρτη μέρα της εκδρομής σας αφού πάρετε το πρωινό σας θα αναχωρήσετε για ξενάγηση  στη Ζυρίχη, ξεκινώντας από την παλιά πόλη, όπου και θα δείτε τη Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρό, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης.

Η παλιά πόλη με τη Γοτθική Εκκλησία

Θα έχετε ελεύθερο χρόνο και στη συνέχεια θα αναχωρήσετε για τη Λουκέρνη.  Εκεί θα ξεναγηθείτε  στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο και στη συνέχεια θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας, στη Ζυρίχη.

Η θέα της Λουκέρνης από τη γέφυρα Kapel στον ποταμό Reuss

Ζυρίχη – Βέρνη – Λωζάνη
Την πέμπτη ημέρα της εκδρομής σας θα αναχωρήσετε για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις.

Στην περιήγηση σας θα δείτε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκασε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών κ.ά.

Θα έχετε ελεύθερο χρόνο και στη συνέχεια θα αναχωρήσετε για τη Λωζάνη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της λίμνης της Γενεύης και πολιτιστικό κέντρο της δυτικής Ελβετίας.

Στην περιήγησή σας θα θαυμάσετε τον καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, αφιερωμένο στην Παναγία, με την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική και τον πανύψηλο πύργο του, που αγγίζει τα 75 μέτρα.

Θα δείτε επίσης το Φρούριο του 12ου αιώνα αλλά και την Πλατεία ντε λα Παλί, όπου βρίσκονται το Δημαρχείο της Λωζάνης, η «Κρήνη της δικαιοσύνης» και ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου.

Θα έχετε χρόνο για καφέ σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της λίμνης  ενώ στη συνέχεια θα τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο, όπου θα διανυκτερεύσετε.

Λωζάνη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της λίμνης της Γενεύης και πολιτιστικό κέντρο της δυτικής Ελβετίας

Στη Λωζάνη, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα μουσεία της, μεταξύ των οποίων, το Μουσείο Τέχνης με συλλογές που ανήκουν στην κατοχή του Καντονίου Βω, το Μουσείο Kantonale σχετικά με Αρχαιολογία και Ιστορία, το Μουσείο των Ηλυσίων (Musée de l’Elysée) που αποτελεί μουσείο της ελβετικής φωτογραφίας, και το Ολυμπιακό Μουσείο (Musée Olympique). Επίσης, το Ίδρυμα Ερμιτάζ (Fondation de l’Hermitage) παρουσιάζει ποικίλες εκθέσεις τέχνης.

Λωζάνη – Γενεύη

Την έκτη – και τελευταία- μέρα της εκδρομής σας, αφού πάρετε το πρωινό σας θα αναχωρήσετε για τη Γενεύη, δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ελβετία (μετά τη Ζυρίχη).

Η Γενεύη εκτείνεται από την άκρη της ομώνυμης λίμνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πρόκειται για μια πόλη που συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Στη Γενεύη εδρεύουν πολυάριθμοι διεθνείς οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η Γενεύη εκτείνεται από την άκρη της ομώνυμης λίμνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας

Κατά την ξενάγησή σας θα δείτε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την Παλιά Πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης, αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα.

Θα έχετε ελεύθερο χρόνο ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσετε για το αεροδρόμιο της Γενεύης, όπου και θα πάρετε την πτήση της επιστροφή σας.

*

-Η εκδρομή που μόλις σας περιγράψαμε πραγματοποιείται από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Zorpidis Travel Services (τηλ. 2310 244400, 2310 231168, 210 3250064).

-Το 6ήμερο πρόγραμμα «Πανόραμα Ελβετίας – Αλσατίας» αναχωρεί τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου, με εγγυημένες θέσεις σε πτήση της Aegean.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα