Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη83η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη θα ζήσει το ‘αμερικανικό όνειρο’!

83η ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη θα ζήσει το ‘αμερικανικό όνειρο’!

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ως τιμώμενη χώρα, στην 83η ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί, παρά να ζήσει το ‘αμερικανικό όνειρο’!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

Τεχνολογία, εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, υγεία, πολιτισμός, τουρισμός, αθλητικά γεγονότα, όλα, περιλαμβάνονται στην ατζέντα της 83ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί 8 – 16 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Τιμώμενη χώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, γεγονός που, μεταξύ άλλων, θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη διεθνοποίηση της ΔΕΘ, και βεβαίως θα τοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη – και κατ’ επέκταση την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη χώρα- στο επίκεντρο για νέες επενδύσεις.

Αμερικανικές εταιρίες σε 6.000 τ.μ.

Στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ, σε 6.000 τ.μ. – το μεγαλύτερο σε έκταση- θα βρίσκονται οι αμερικανικές επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ.

Εταιρίες κολοσσοί, όπως για παράδειγμα, η Microsoft, η Google, η ΙΒΜ, η Coca Cola κ.ά., θα δώσουν το ‘παρών’, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κι άλλες αμερικανικές εταιρίες, μικρότερες σε μέγεθος, που δεν δραστηριοποιούνται καν στην Ευρώπη, θα συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ.

Το ‘παρών’ θα δώσει και η Fancy Food, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις τροφίμων, που πραγματοποιείται δυο φορές το χρόνο, στην Αμερική (σ.σ. καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη 30/6 – 2/7/2018 και χειμώνα στο Σαν Φρανσίσκο 13-15/1/2019).

Στην 83η ΔΕΘ θα συμμετέχει με 25 εταιρίες τροφίμων, ενώ όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της 83ης ΔΕΘ στο Διπλωματικό Σώμα της Θεσσαλονίκης, στους στόχους της ΔΕΘ είναι να υιοθετηθεί η ευρωπαϊκή εκδοχή της Fancy Food, έως το 2020.

Από τη σημερινή παρουσίαση της 83ης ΔΕΘ στο Διπλωματικό Σώμα της Θεσσαλονίκης

Η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών!

«Στόχος μας είναι η 83η ΔΕΘ να είναι η καλύτερη έκθεση όλων των εποχών, τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και σε παρουσία εκθετών και πολιτιστικών δρώμενων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης της 83ης ΔΕΘ στο Διπλωματικό Σώμα της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, εκτός της ιστορικής παρουσίασης της ΔΕΘ, καθώς και των περσινών στοιχείων (σ.σ. τιμώμενη χώρα για το 2017 ήταν η Κίνα, η οποία συμμετείχε με 167 εκθέτες και 400 άτομα επίσημης αποστολής Κινέζων), όπως είπε χαρακτηριστικά «φέτος το Σεπτέμβριο, θα ζήσουμε το ΄αμερικανικό όνειρο’»!

Το σημερινό πάνελ. Από δεξιά, Κυριάκος Ποζρικίδης (διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ-Helexpo), Rebecca Ann Fong (γενική πρόξενος ΗΠΑ), Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης), Τάσος Τζήκας (πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo), Απόστολος Τζιτζικώστας (περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), Θανάσης Κουϊμτζής (μέλος Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου)

*

-Η 83η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 8-16 Σεπτεμβρίου 2018. Τιμώμενη χώρα θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

-Στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, θα συμμετέχει αντιπροσωπεία με ανώτατους αμερικάνους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων, και ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross.

-Το ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, γενικότερα, για επενδύσεις, επισήμανε η γενική πρόξενος της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη Rebecca Ann Fong, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, που αποτελούν το ‘κλειδί’ για τη μελλοντική επιχειρηματική επιτυχία στην Ελλάδα.

-Στο σημερινό πάνελ για την 83η ΔΕΘ ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα αμοιβαία οφέλη που θα έχουν ελληνικές και αμερικανικές εταιρίες για συνεργασίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος επισήμανε την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, και το μέλος του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου Θανάσης Κουϊμτζής εκφράζοντας την επιθυμία του, το Αμερικανικό περίπτερο να παραμείνει στη ΔΕΘ για πολλά χρόνια, γεγονός που θα έχει κέρδος τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα