Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Thessaloniki Convention Bureau

Θεσσαλονίκη: Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Thessaloniki Convention Bureau

Πραγματοποιήθηκε η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) με τη συμμετοχή των Τακτικών Μελών του. Παράλληλα, έγιναν εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Η 11η Τακτική Γενική Συνέλευση του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή των Τακτικών Μελών του.

Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε ο απολογισμός των ετών 2020 – 2023 ενώ έγιναν και εκλογές, όπου αναδείχθηκε το νέο, τέταρτο στη σειρά, διοικητικό συμβούλιο του TCB.

Κατόπιν συνεδρίασης, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Πρόδρομος Μοναστηρίδης, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής

Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος Βίκη Παπαδημητρίου, Symvoli Conference & Cultural Management

Γενικός Γραμματέας Περικλής Μαγουλάς, Makedonia Palace

Ταμίας Δημήτρης Παλιούρας, Global Events

Αν. Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κάκαρης, The Met Hotel

Μέλος Κωνσταντίνα Μαμαδά, Porto Palace Hotel

Μέλος Γιάννης Ασλάνης, Grand Hotel Palace.

Ολοκληρώνεται η εξαετής θητεία του Γιάννη Ασλάνη

Με την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του TCB, ολοκληρώθηκε και η εξαετής θητεία του μέχρι πρότινος προέδρου Γιάννη Ασλάνη ο οποίος όπως δήλωσε η χθεσινή μέρα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για εκείνος, καθώς ολοκληρώθηκε η εξαετής θητεία του ως προέδρου του TCB.

«Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και την συνεισφορά τους. Είμαι συγκινημένος για όσα καταφέραμε στη κοινή μας διαδρομή και για το κοινό μας αυτό ταξίδι» δήλωσε ο κ. Ασλάνης ευχαριστώντας τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών και τη δημιουργία μιας γόνιμης και σταθερής συνεργασίας.

«Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι το Thessaloniki Convention Bureau χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων, όχι μόνον των μελών του αλλά και των θεσμικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον προορισμό με συνέπεια, ώστε να διατηρήσει και να βελτιώσει η Θεσσαλονίκη τη θέση της στη διεθνή συνεδριακή αγορά» υπογράμμισε ο τέως πρόεδρος του TCB και νυν μέλος Γιάννης Ασλάνης.

Ο απολογισμός των ετών 2020 – 2023

Κατά τη διάρκεια της 11ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Thessaloniki Convention Bureau παρουσιάστηκε ο απολογισμός των ετών 2020 – 2023, μιας τριετίας με δυσκολίες και προκλήσεις με την παγκόσμια τουριστική αγορά να βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής λόγω των νέων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία αλλά και με σημάδια ισχυρής και σταθερής ανάκαμψης κατά το τελευταίο κυρίως έτος.

Όπως επισημάνθηκε, την προηγούμενη περίοδο, προστέθηκαν 31 νέα μέλη στο δυναμικό του Thessaloniki Convention Bureau, ενισχύοντας με την παρουσία τους τις προσφερόμενες συνεδριακές υπηρεσίες της πόλης.

Ενισχύθηκε η επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας με τη διοργάνωση των B2B εκδηλώσεων CΟΝΝΕCT Tourism & Travel στη Θεσσαλονίκη και Connect on Tour σε πόλεις του εξωτερικού αλλά και με τις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και B2B forums (IMEX, IBTM,Conventa,Meeting Show, IMTM κ.α.)

Σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε μια νέα σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με τίτλο TCB crossroads, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας πάνω στα νέα δεδομένα και τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς και την υιοθέτηση σύγχρονων εργαλείων και πρακτικών.

Πραγματοποιήθηκαν διεκδικήσεις συνεδρίων, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες για τη Θεσσαλονίκη και αυξήθηκε σημαντικά η ζήτηση για corporate events, με επιτυχή έκβαση την πραγματοποίηση πολλών εταιρικών διοργανώσεων στην πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα