Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες της η Food & Drinks by Detrop

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει τις πύλες της η Food & Drinks by Detrop

Νέες τάσεις στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, σεμινάρια, workshops και γευσιγνωσίες, σπέσιαλ μενού από κορυφαίους σεφ της Θεσσαλονίκης με βάση εκλεκτές πρώτες ύλες των συμμετεχόντων εκθετών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών Food & Drinks by Detrop, που ανοίγει τις πύλες της, σήμερα, και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3 Νοεβρίου.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Με κεντρικό της μήνυμα «Eat Locally, think globally», δηλαδή «να τρώμε τοπικά προϊόντα, να σκεφτόμαστε παγκόσμια» και με στόχο να συστήσει το «σήμερα και το αύριο» των τροφίμων, των ποτών, και των σύγχρονων τάσεων στη γαστρονομία, η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food & Drinks by Detrop ανοίγει, σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, τις πύλες της, και με τα εγκαίνιά της να πραγματοποιούνται απόψε στις 6 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα (χώρος Open Stage, Περίπτερο 13).

Διακόσιοι πενήντα (250) εκθέτες από 19 διαφορετικές χώρες, ενενήντα (90) εμπορικοί επισκέπτες από 18 χώρες, δίνουν το ‘παρών’ στη φετινή Food & Drinks by Detrop, η οποία θα έχει διάρκεια τρεις μέρες – έως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου- με ένα ποικίλο πρόγραμμα, προσελκύοντας επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νέες τάσεις και προϊόντα, να γνωρίσουν παραγωγούς, οινοποιούς και baristas, να συμμετέχουν σε ημερίδες αλλά και να επιλέξουν προϊόντα και άλλα είδη σχετικά με τις επιχειρήσεις τους.

Η φετινή Food & Drinks by Detrop στοχεύει στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη βιωσιμότητα στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Παράλληλα, αναδεικνύει όλον τον πλούτο που παράγει η ελληνική γη, τον οποίο με τη σειρά τους φέρνουν στον καταναλωτή οι παραγωγοί και μεταποιητές. 

Εκδηλώσεις για τον καφέ, τα μπαρ και τη γαστρονομία

Σημείο αναφοράς της Food & Drinks by Detrop, αποτελούν, όπως κάθε χρόνο, οι παράλληλες εκδηλώσεις, με ειδικές γευσιγνωσίες και συμμετοχή σε δράσεις.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται:

-Το All About Café, η μεγαλύτερη έκθεση για τον καφέ στη Βόρεια Ελλάδα, που καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τη ΔΕΘ-HELEXPO και, μεταξύ άλλων, διενεργεί Πανελλήνιο Διαγωνισμό Latte Art Throw Down 2024, σεμινάρια, workshops, γευσιγνωσίες καφέ κ.ά.

-Το The Pairing Bar, μια εμπειρία γευσιγνωσίας, σε κρασιά, μπίρες, αποστάγματα μέσα από οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

-Το All About Gastronomy με τα σαλόνια Herbs & Honey και Dairy και βιωματικές εμπειρίες γευσιγνωσίας

-Τα Golden Olive Events που έχουν ως πρωταγωνιστή την ελιά και περιλαμβάνουν το 3ο Olive Trophies 2024, το Olive Oil Bar και πολλές εκδηλώσεις παρουσίασης ελαιόλαδων και ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς.

– Τα διεθνή βραβεία Food Experts’ Awards (FEA) τα οποία δημιουργήθηκαν για να επιβραβεύσουν την καινοτομία και αριστεία στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Φωτογραφία από την Detrop 2023

Βότανα και μέλι

Αρωματικά βότανα και μέλι, ένας τέλειος συνδυασμός των ελληνικών superfoods. Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, μέσα από θεματικά σαλόνια, με μια σύγχρονα σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη βιωματική εμπειρία γευσιγνωσίας, θα αναδειχθεί η μοναδικότητα, η καινοτομία, η παράδοση, οι ιδιαιτερότητες των προϊόντων των εκθετών-παραγωγών.

Εκδήλωση με επίκεντρο τα βότανα και μέλι, θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στις 12.30, στο Περίπτερο 13, Σαλόνι Herbs & Honey, με διάρκεια 45 – 60 λεπτά. Η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί την Κυριακή 3/11, την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο.

Επίσης, σήμερα, στις 15.30, μικρής διάρκειας εκδήλωση (30 λεπτά) θα έχει ως θέμα της «Βασιλοτροφία – Υγιή μελίσσια και βελτιστοποίηση παραγωγής μελιού», και το Σάββατο 2/11 στις 14.00 με θέμα «Ελληνικά βότανα – Διαφοροποιημένα προϊόντα και εξωστρέφεια».

Τυριά, γιαούρτι, γαλακτοκομικά θα είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων με θέμα «Κλασικά και αγαπημένα vs νέα και καινοτόμα» το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3/11, στις 15.00.

Στο The Pairing Bar εκλεκτά κρασιά, αποστάγματα και μπίρες συνδυασμένα ιδανικά με τυριά, αλλαντικά, αλείμματα, τουρσιά, ελιές, deli προϊόντα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αρτύματα θα παρουσιαστούν μέσα από οκτώ εκδηλώσεις, όπου απαιτείται κράτηση https://www.foodanddrinks-expo.gr/the-pairing-bar-2024/.

Όλα για τον καφέ

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις με βάση τον καφέ. Και τις τρεις μέρες διεξαγωγής της Food & Drinks by Detrop θα πραγματοποιούνται σεμινάρια και παρουσιάσεις για τον καφέ, μεταξύ άλλων, «Η εξέλιξη των αυτόματων μηχανών καφέ και η σωστή επιλογή τους» (σήμερα, στις 13.30, Περίπτερο 12), «Η μετάβαση από το πόστο των spirits και cocktails στον κόσμο του καφέ» (σήμερα, στις 16.30, Περίπτερο 12), «Το γλωσσάρι του καφέ ως μέσο επικοινωνίας (Σάββατο 2/11, ώρα 11.30 π.μ., Περίπτερο 12), «Καφές και αισθήσεις: Ενισχύστε την εμπειρία και δημιουργήστε πελάτες» (Κυριακή 3/11, ώρα 13.00, Περίπτερο 12) κλπ.

Πρωταγωνίστρια η ελιά

Από την Food & Drinks by Detrop δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ελιά και τα παράγωγά της όπως το ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα με βάση τον ‘χρυσό’ καρπό. Στο θεματικό αφιέρωμα Golden Olive θα παρουσιαστούν έξτρα παρθένα ελαιόλαδα και οι πιο ξεχωριστές ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς, μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις. Στο Περίπτερο 15 θα λειτουργεί το Olive Oil Bar.

Το Σάββατο 2/11 θα γίνει απονομή των βραβείων διεθνών διαγωνισμών ελαιολάδου “ΟΜΦΑΚΙΟ EVOO TROPHY” & “TABLE OLIVES TROPHY” με πρωτοβουλία της Επιστημονικής Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ» (12.30 – 15.30, Περίπτερο 13).

Μαγειρικές στην πόλη

Στο πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop πραγματοποιείται κι ένα νέο project, το Gastronomy EXPerience-Taste the stories με στόχο να συνδέσει μικρούς και μεγάλους παραγωγούς καθώς και μεταποιητές μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Οι σεφ επιλεγμένων εστιατορίων θα αξιοποιήσουν τις εκλεκτές πρώτες ύλες εκθετών της φετινής διοργάνωσης, δημιουργώντας πρωτότυπες συνταγές και ιδιαίτερα πιάτα, τα οποία θα συμπεριληφθούν και θα διατίθενται σε εστιατόρια σε ειδικά μενού για συγκεκριμένες ημέρες.

Επίσης, η Food & Drinks by Detrop κινητοποιεί και μπαρ της πόλης ενθαρρύνοντάς τα να δημιουργήσουν ένα μοναδικό signature cocktail εμπνευσμένο από την έκθεση μέσα από μια σχετική δράση, που θα αναδείξει την καινοτομία στον κλάδο των ποτών.

*

Το ωράριο λειτουργίας της Food & Drinks by Detrop είναι σήμερα, Παρασκευή 1 και αύριο, Σάββατο 2 Νοεμβρίου 10:00 με 19:00 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 10:00 με 18:00. Η είσοδος επιτρέπεται σε επαγγελματίες.

Τα εγκαίνια της Food & Drinks by Detrop θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 18:00, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα.

-Η φετινή Food & Drinks by Detrop συγκεντρώνει 250 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 19 χώρες, που είναι οι Ελλάδα, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ιορδανία, Κύπρος, Ουγγαρία, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Ολλανδία, Τυνησία και Φινλανδία.

-Επίσης, φιλοξενεί τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Βόρειου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

-Στην Food & Drinks by Detrop θα βρίσκονται και 30 αγοραστές από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα B2B, ενισχύοντας την εμπορική δυναμική της διοργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα