Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηOrizontes Electra Palace: Καλοκαιρινές γεύσεις στο ωραιότερο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Orizontes Electra Palace: Καλοκαιρινές γεύσεις στο ωραιότερο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του executive chef Γιώργου Βαγιώνα σερβίρεται στην ταράτσα του εστιατορίου Orizontes Roof Garden του Electra Palace στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Τη νέα του ταυτότητα με το καλοκαιρινού του μενού, που αποτελείται από θαλασσινά, φρέσκα ψάρια, δροσερές σαλάτες, κρεατικά, ριζότο και pasta και πολύ ενδιαφέροντα ορεκτικά παρουσίασε η ομάδα του Electra Palace Thessaloniki στο roof top Orizontes το οποίο λειτουργεί όλη μέρα, για καφέ, δροσερά ποτά και κοκτέιλ, μεσημεριανά γεύματα αλλά και δείπνα με τη μοναδική θέα στην Πλατεία Αριστοτέλους και το Θερμαϊκό κόλπο.

«Στους Orizontes, ένα σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πελατολόγιό μας, το τι θέλει, να του προσφέρουμε καλές υπηρεσίες, καλή εμπειρία» ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Electra Palace Thessaloniki Αλέξανδρος Σβυριάδης στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης του καλοκαιρινού τους μενού (Τετάρτη 21 Ιουνίου), ημέρα του θερινού ηλιοστασίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σβυριάδης «Οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά» και πίσω από αυτήν την προσπάθεια υπάρχει μια ομάδα στο τμήμα του Food & Beverage 62 ατόμων, από τον διευθυντή μέχρι τον executive chef και από τους σερβιτόρους μέχρι τους μαγείρους και όλους όσοι φροντίζουν για τους πελάτες τους ώστε να έχουν μια υπέροχη εμπειρία!

Δεξιά Αλέξανδρος Σβυριάδης (γενικός διευθυντής Electra Palace Thessaloniki), Νίκος Σπαχής (διευθυντής F&B Electra Palace Thessaloniki)

Η κουζίνα στους Orizontes είναι ελληνική, δημιουργική με κάποιες τάσεις και υλικά από τη μακρινή Ιαπωνία. Γεύσεις που ταξιδεύουν και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους, γεύσεις βασισμένες στην αρίστης ποιότητας πρώτη ύλη.

«Φιλοσοφία μας είναι ο πελάτης να έχει διάφορα πιάτα στη μέση και να δοκιμάζει» δήλωσε ο executive chef Γιώργος Βαγιώνας με πολυετή εμπειρία στον χώρο της δημιουργικής κουζίνας και της υψηλής γαστρονομίας. Το δε δυνατό του σημείο όπως πληροφορηθήκαμε είναι τα… θαλασσινά!

Προζυμένιο ψωμί, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χαλκιδικής και χειροποίητες αλοιφές

Ξεκινήσαμε με προζυμένιο ψωμάκι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Γομάτι Χαλκιδικής – τόπο καταγωγής του executive chef Γιώργου Βαγιώνα- και ποικιλία από χειροποίητες αλοιφές όπως εξαιρετική μελιτζανοσαλάτα που άφηνε μια καπνιστή επίγευση, τυροκαυτερή, τζατζίκι και λευκό ταραμά.

Δυο δροσερές σαλάτες δοκιμάσαμε, την burata με ψητή πιπεριά Φλωρίνης, ρόκα, τοματίνια, λάδι βασιλικού και κουκουνάρι

καθώς και εκείνη με ψητό αβοκάντο με βαλεριάνα, τυρί κατίκι και σάλτσα από πράσινο μήλο και ντομάτα.

Γαρίδες Κοιλάδας, μαρουλοντολμάδες και λαβράκι καρπάτσιο

Εξαιρετικές οι γαρίδες Αμβρακικού σωτέ στο ζωμό τους με σκορδάκι – τόσο όσο-, μαϊντανό και πιπεριές. Ένα πιάτο γευστικότατο και πολύχρωμο!

Ενδιαφέρον είχαν και τα ντολμαδάκια τεμπούρα με σάλτσα γιαουρτιού και λάδι μέντας αλλά πολύ περισσότερο οι μαρουλοντολμάδες με ταρτάρ καραβίδας, ζωμό από Aguadilla, gomasio και watermelon ρεπάνι. Ένα πιάτο δροσερό, αρωματικό, ιδιαίτερο!

Στα πιάτα που σερβίρονταν στο τραπέζι μας, σειρά πήραν οι κόκκινες γαρίδες από την Κοιλάδα Αργολίδας σε ζωμό από τζίντζερ, κόλιανδρο και πιπεριά τσίλι με πουρέ γλυκοπατάτας.

Πολύ νόστιμο και δημιουργικά σερβιρισμένο το καρπάτσιο λαβράκι με πουρέ λεμόνι, πιπεριά τσίλι, σκόνη από αυγοτάραχο και μάραθο.

Λιγκουίνι θαλασσινών και φιλέτο λαβράκι

Στα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε λιγκουίνι θαλασσινών με κυδώνια, μύδια, γαρίδες, σκόρδο βούτυρο και άνηθο

καθώς και φιλέτο λαβράκι με ρατατούι (ντομάτα, κολοκύθι, μελιτζάνα κ.ά.), πουρέ από αρακά, δυόσμο, βασιλικό και βινεγκρέτ ντομάτας.

Το δείπνο συνοδεύτηκε με ροζέ κρασί του Κτήματος Άλφα και με μαλαγουζιά του Κτήματος Μανωλεσάκη στην Αδριανή Δράμας.

Και οι λουκουμάδες για το επιδόρπιο

Το εξαιρετικό δείπνο ολοκληρώθηκε με το επιδόρπιο που δεν ήταν άλλο από τραγανούς λουκουμάδες που συνοδεύονταν με μέλι, φουντούκια, καρύδια, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό βανίλια.

Ευχαριστούμε όλη την ομάδα του Electra Palace Thessaloniki για την υπέροχη βραδιά και κυρίως τον γενικό του διευθυντή Αλέξανδρο Σβυριάδη,  τον executive chef Γιώργο Βαγιωνά, τον F&B manager Νίκο Σπαχή, την marketing manager Αλεξία Κολάτσκου και το ευγενέστατο προσωπικό που μας σερβίριζε με άψογο τρόπο.

Από αριστερά, Νίκος Σπαχής, Αλέξανδρος Σβυριάδης, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλεξία Κολάτσκου

*

-Οι Orizontes Roof Garden λειτουργούν καθημερινά στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Electra Palace Thessaloniki, το οποίο έχει προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση των χώρων του και των δωματίων από τον Ιούνιο του 2020. Από το πρωί για καφέ, ελαφριά σνακ, γεύματα και δείπνα. Ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις, δεξιώσεις, εταιρικά, σπέσιαλ events κτλ. Επίσης υπάρχει και πισίνα. Ώρες λειτουργίας για τους Orizontes, υπηρεσίες μπαρ 12.00 – 00.45, σνακ 12.00 – 22.45, εστιατόριο 13.00 – 18.00 & 19.00 – 00.45.

-Στα κυρίως πιάτα, εκτός από τα παραπάνω που σας περιγράψαμε, μπορείτε να επιλέξετε και γιουβέτσι με σκορπίνα, πιπέρι λουίζας και black lime, τσιπούρα σε κρούστα αλατιού ενώ από κρεατικά υπάρχουν επιλογές όπως στήθος από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με ψητό μαρούλι, καλαμπόκι και crumble από μαύρο σκόρδο, ή πικάνια αρνιού με μελιτζάνες, κροκέτα από κατσικίσιο τυρί και μαύρο ελαιόλαδο.

Στα κυρίως προσθέτουμε και το ριζότο ‘γεμιστά’ με δυόσμο, κουκουνάρι και τυρί φέτα και το ριζότο λεμονιού με πλούμα iberico και καλοκαιρινή τρούφα.

Η υπογράφουσα με τον executive chef του Electra Palace Thessaloniki Γιώργο Βαγιωνά (αριστερά) και τον γενικό διευθυντή του Electra Palace Thessaloniki Αλέξανδρο Σβυριάδη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα