Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑκτοπλοϊκά/ΚρουαζιέρεςH Celestyal Cruises ξεκινά δυναμικά τις κρουαζιέρες της

H Celestyal Cruises ξεκινά δυναμικά τις κρουαζιέρες της

Με ανανεωμένη διάθεση και στρατηγικό σχεδιασμό η Celestyal Cruises ξεκίνησε σήμερα, 18 Απριλίου, τις κρουαζιέρες της για τη φετινή σεζόν.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, ξεκινάει τις κρουαζιέρες της, αρχής γενομένης, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal.

Η επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων θα συνεχιστεί από τις 29 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia.Επίσης, την ίδια ημερομηνία το Celestyal Crystal αναλαμβάνει τις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων. Η σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επισκεπτών έχει γίνει ήδη αντιληπτή από την πρόοδο των κρατήσεων και της ζήτησης, οδηγώντας σε θετικές εκτιμήσεις για το 2022.

Σύμφωνα με τον Κρις Θεοφιλίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises «H Celestyal Cruises διαθέτει ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση για την ελληνική κρουαζιέρα και στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας».

Πληρότητες 57% για το 2021

Προερχόμενη από μία απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις προηγούμενη περίοδο και παρά τις δυσκολίες, η Celestyal Cruises πραγματοποίησε το 2021 κρουαζιέρες από τα μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου, σημειώνοντας ικανοποιητική πληρότητα της τάξεως του 57%, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το μέσο όρο άλλων εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, προσέλκυσε το 67,8% των επισκεπτών της από την εγχώρια αγορά και γειτονικές αγορές, ενώ βάσει ερευνών που διενήργησε εν πλω, ένα ποσοστό 97,8% των επισκεπτών της εκθείασε την εν πλω φιλοξενία, δίνοντας στην εταιρεία το έναυσμα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία δυναμικότερη επανεκκίνηση, φέτος.

Λιμάνια επιβίβασης/αποβίβασης

Ο Leslie Peden, γενικός εμπορικός διευθυντής της Celestyal Cruises, στο πλαίσιο πρόσφατης δημοσιογραφικής συνάντησης, ανέδειξε στην ομιλία του τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, όπου εκτός από το λιμάνι του Πειραιά,  προστέθηκαν τα λιμάνια του Λαυρίου και της Θεσσαλονίκης ως λιμάνια απο-επιβίβασης (home port) της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, για τη στρατηγική επιλογή της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Ανάμεσα στους προορισμούς μας θα βρίσκεται και η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία μας να είναι η μοναδική που θα την προσεγγίζει σταθερά σε εβδομαδιαία βάση και θα επιβιβάζει ταξιδιώτες, δίνοντας πρόσβαση στην κρουαζιέρα σε όλα τα Βαλκάνια και τη Β. Ελλάδα συμβαδίζοντας με τις προτεραιότητες της Ελληνικής πολιτείας για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Να σημειώσουμε ότι η Celestyal Cruises θα ‘πιάνει’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης την Πρωτομαγιά.

Στο λιμάνι του Λαυρίου

Όσον αφορά στη συνεργασία της Celestyal Cruises με το λιμάνι του Λαυρίου, ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), μεταξύ άλλων, ανέφερε πως περιλαμβανόταν στο στρατηγικό σχεδιασμό της Celestyal Cruises εδώ και αρκετά χρόνια, «καθώς η αποκλειστική χρήση του επιβατικού λιμενικού σταθμού για τις μέρες που η εταιρεία θα έχει αναχώρηση και άφιξη θα εξασφαλίσει μια βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία επιβίβασης και αποβίβασης.»

Στις αναφορές του, ο καπ. Γ. Κουμπενάς δεν παρέλειψε να τονίσει ότι σε μόνο δυόμισι μήνες λειτουργίας της εταιρείας η συνολική συμβολή της στην εθνική οικονομία άγγιξε τα 26 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα αυτή αναλύεται σε 11 εκατ. ευρώ σε ετήσιες άμεσες λειτουργικές δαπάνες και σε 15 εκατ. ευρώ ετήσιες δαπάνες επισκεπτών σε λιμάνια από-επιβίβασης.

Τέλος, οι 100 Έλληνες ναυτικοί και μέλη του πληρώματος που απασχολεί η εταιρεία αντιστοιχούν σε 20 μέλη πληρώματος φορτηγών πλοίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα