Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΠαγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Οι ελληνικές υποψηφιότητες στα «Best Tourism Villages»

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Οι ελληνικές υποψηφιότητες στα «Best Tourism Villages»

Τρεις δήμοι της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της πρωτοβουλίας των καλύτερων τουριστικών χωριών «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.).

Τρεις από τις οκτώ συνολικά ελληνικές υποψηφιότητες που κατατέθηκαν στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) κατάφεραν να περάσουν στο επόμενο βήμα της διαδικασίας, για την αξιολόγηση και ανάδειξη των καλύτερων τουριστικών χωριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού εντός του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, αίτηση κατέθεσαν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Αλοννήσου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Μετεώρων, Λαμιέων, Σουφλίου και Τεμπών.

Ύστερα από τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού,  η οποία συγκέντρωσε και αξιολόγησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και προέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» των Δήμων Αλοννήσου, Δυτικής Σάμου και Σουφλίου.

Αξιοποίηση και διαφύλαξη των χωριών

Η πρωτοβουλία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού έχει ως όραμα να καταστήσει τον τουρισμό παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης και ευημερίας, με αποστολή την ενίσχυση του ρόλου του τουρισμού στην αξιοποίηση και τη διαφύλαξη των χωριών, σε αρμονία με τα φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Επόμενο βήμα της διαδικασίας είναι η υποβολή των εγκεκριμένων υποψηφιοτήτων στην ειδική πλατφόρμα του Π.Ο.Τ., προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων τουριστικών χωριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού εντός του Οκτωβρίου.

Προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Ελλάδας

Στην ενίσχυση των ελληνικών συμμετοχών σε διοργανώσεις και διαγωνισμούς στην Ευρώπη και διεθνώς, στοχεύει το υπουργείο Τουρισμού και όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη «Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύει τις ελληνικές συμμετοχές σε διοργανώσεις και διαγωνισμούς στην Ευρώπη και διεθνώς, δίνοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας μας, αλλά και ανάδειξης του πλούτου εμπειριών που προσφέρει».

Όπως τόνισε η ίδια «Η πιθανή ανάδειξη ενός ελληνικού χωριού στον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβολής αλλά και ενίσχυσης της ιδέας της βιωσιμότητας των προορισμών που τόσο ανάγκη έχουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα