Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΒορΟινά: Στις αποχρώσεις του λευκού και του ροζέ

ΒορΟινά: Στις αποχρώσεις του λευκού και του ροζέ

Για άλλη μια χρονιά η αγαπημένη εκδήλωση των φίλων του κρασιού, τα ΒορΟινά, ετοιμάζονται να στήσουν τραπέζια οινογνωσίας με οίνους λευκούς και ροζέ των μελών της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Υπό διαφορετικές συνθήκες, φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων, θα διεξαχθούν τα ΒορΟινά, στην Προβλήτα 1, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η οινική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ 19.00 – 23.00.

Φέτος, στα ΒορΟινά θα είναι στημένα τα τραπέζια οινογνωσίας και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει λευκούς και ροζέ οίνους των μελών της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», από τις κορυφαίες οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα γευσιγνωσίας ξεχωριστά, αφρωδών και γλυκών οίνων, ρετσίνας και αμπελοοινικών αποσταγμάτων.

Περισσότερες από 100 ετικέτες

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει στη διάθεσή του για γευστική δοκιμή πάνω από 100 ετικέτες, σε τρία περίπτερα με ξηρούς λευκούς και ροζέ οίνους και σε ένα περίπτερο με αφρώδεις, γλυκείς, ρετσίνες και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Το σερβίρισμα στα συλλεκτικά ποτήρια οινογευσίας με το λογότυπο των ΒορΟινών θα το αναλάβουν σερβιτόροι.

Σημειώνεται ότι η λίστα των κρασιών που θα δοκιμαστούν διατίθεται ηλεκτρονικά.

Τα ΒορΟινά προτείνουν dress code

Φέτος τα ΒορΟινά πρωτοτυπούν και για έναν επιπρόσθετο λόγο: δίνοντας μια χαρούμενη νότα και λόγω του λευκού και ροζέ χαρακτήρα, προτείνουν κανόνα ένδυσης (dress code) με «κάτι λευκό, κάτι ροζέ»!

Έτσι λοιπόν, τόσο το προσωπικό της εκδήλωσης, όσο και όλοι όσοι την επισκεφτούν προτείνεται να φορούν κάτι λευκό ή/και κάτι ροζέ, ρούχο ή αξεσουάρ!

*

-Τα ΒορΟινά θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρες 19.00 – 23.00, στην Προβλήτα 1, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

-Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι με κράτηση και προπληρωμή (με δυνατότητα επιλογής στις 19:00 – 21:00 ή στις 21:00 – 23:00).

-Το κόστος για την είσοδο ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ το άτομο με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών.

-Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών είναι περιορισμένος, στα 200 άτομα.

– Oι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν στην είσοδο του χώρου, ατομικά, μαζί με το συλλεκτικό ποτήρι των ΒορΟινών, το προσωπικό τους ποτηράκι για χρήση πτυελοδοχείου και έντυπα της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

-Για περισσότερες πληροφορίες και τη δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο https://forms.gle/ipvcU7UUxDW5rrYr6 ή τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα