Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Ζώντας το αμερικάνικο όνειρο!

Θεσσαλονίκη: Ζώντας το αμερικάνικο όνειρο!

Επί 9 ημέρες, η Θεσσαλονίκη θα ζει στους ρυθμούς της 83ης ΔΕΘ, της μεγαλύτερης έκθεσης της εικοσαετίας, με τις ΗΠΑ να είναι η Τιμώμενη χώρα!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

1.500 εκθέτες, 20 κρατικές συμμετοχές (από 17 πέρυσι), 60 εταιρίες αμερικάνικοι κολοσσοί, 130 ελληνικές start ups εταιρίες, 9 μέρες, περισσότεροι από 260.000 επισκέπτες (πέρυσι 260.000, 80.000 το 2012) και με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να είναι η Τιμώμενη Χώρα.

Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, 8 – 19 Σεπτεμβρίου, με πλήθος δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, ημερίδων, φόρουμ, πολιτιστικών δρώμενων κτλ.

«Πλούσια θεματικά αφιερώματα, δράσεις πολιτισμού, καθημερινές συναυλίες, όλα αυτά τα στοιχεία προεξοφλούν μια έκθεση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, που πέραν του χαρακτήρα της ως μιας μεγάλης ‘γιορτής’, θα αποτελέσει επίκεντρο επιχειρηματικών και οικονομικών εξελίξεων» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Από αριστερά: Τάσος Τζήκας (πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo), Κατερίνα Νοτοπούλου (υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης), Κυριάκος Ποζρικίδης (διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ-Helexpo) φωτ. Ντ.Χ.

Ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης   

Η σταθερότητα και η διεθνοποίηση της ΔΕΘ, από το 2013 που ενοποιήθηκαν ΔΕΘ και Helexpo, είναι στόχοι, που όπως είπε ο κ. Τζήκας, επιτεύχθηκαν.

«Το τρίτο στοίχημα που έχουμε θέσει είναι αυτό της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Τζήκας προσθέτοντας «ελπίζουμε το 2019 να προκηρύξουμε το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση».

Η σχετική ανάπλαση προβλέπει 180 στρ. στο κέντρο της πόλης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Εκθεσιακού Κέντρου, που θα περιλαμβάνει πάρκινγκ, ένα ξενοδοχείο boutique και επιχειρηματικές δραστηριότητες, και άλλα 180 στρ. για Μητροπολιτικό Πάρκο.

Τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ

Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ, που επανήλθε μετά από χρόνια αρχικά με τη Ρωσία, συνεχίστηκε πέρυσι με την Κίνα, και τους δρόμους της πόλης να στολίζονται με κινεζικά φαναράκια.

Φέτος, οι δρόμοι της πόλης έχουν στολιστεί με αστέρια στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, ως τις ΗΠΑ να είναι η φετινή τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ (σ.σ. στην 84η ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία).

Στο Περίπτερο 13, σε 6 στρ., πάνω από 60 αμερικανικές εταιρίες και φορείς από τις ΗΠΑ, θα δώσουν το «παρόν», εστιάζοντας κυρίως στην τεχνολογία και καινοτομία.

Στο μέσο του Περιπτέρου θα υπάρχει μια σκηνή, όπου κατά τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν 70 εκδηλώσεις.

Η παρουσία των ΗΠΑ, ως Τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ, δείχνει «το εύρος και το πάθος που δείχνουν οι ΗΠΑ, για το πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα αλλά και η Βόρεια Ελλάδα για τις ΗΠΑ» όπως χαρακτηριστικά είπε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Gregory W. Pfleger, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου συμπληρώνοντας «αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ευκαιρία η χώρα να έχει ζωτικό ρόλο, να γίνει κόμβος με διασυνδέσεις σε Ευρώπη, Βαλκάνια, Αφρική, Μαύρη Θάλασσα».

*

-Η 83η ΔΕΘ πραγματοποιείται 8 – 16 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα καλύψει 32.075 τ.μ., έναντι 27.191 τ.μ. το 2017. «Ανοίγουμε και τα πατάρια» όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, για την 83η ΔΕΘ που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας.

– Μότο της 83ης ΔΕΘ είναι «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο» και, μεταξύ άλλων, στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα στηθούν 5 κύλινδροι και 2 info points, που θα ενημερώνουν το κοινό για την εν λόγω δράση.

-Το εισιτήριο εισόδου είναι 7 ευρώ/άτομο. Ισχύει και μειωμένο στα 5 ευρώ, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 16.00 – 18.00. Επίσης, το οικογενειακό εισιτήριο των 4 ατόμων (ισχύει και για παρέες των 4 ατόμων) είναι στα 20 ευρώ. Των Πολυτέκνων – Τριτέκνων – ΑΜΕΑ στα 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.

-Το ωράριο λειτουργίας της 83ης ΔΕΘ είναι, τις καθημερινές 16.00 – 22.00, και τα Σαββατοκύριακα 10.00 – 22.00.

-Αναλυτικό πρόγραμμα για τις καθημερινές εκδηλώσεις, ημερίδες, δράσεις, πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες κτλ. στο (www.tif.helexpo.gr).

-Στο πάνελ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την 83η ΔΕΘ, ήταν και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Θεσσαλονίκης Άννα Αγγελίδου, ο πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Χρήστος Χαρπαντίδης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ – Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής και βεβαίως ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα