Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη – πόλη φιλική για οικογένειες

Θεσσαλονίκη – πόλη φιλική για οικογένειες

Είναι η Θεσσαλονίκη, εκτός από πόλη ‘ερωτική’, και φιλική προς τις οικογένειες;

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Το πόσο φιλική και προς ποιες κατευθύνσεις θα πρέπει να κινηθεί η Θεσσαλονίκη ώστε να αποκτήσει ένα ακόμη πιο φιλικό προφίλ προς τις οικογένειες, θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, στην αποψινή ημερίδα με θέμα «Θεσσαλονίκη και τουρισμός: ιδέες, ευκαιρίες και συνέργειες για την ανάπτυξη μιας πόλης φιλικής για την οικογένεια».

Στην ημερίδα, που διοργανώνει το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, απόψε, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο, θα αναπτύξουν το συγκεκριμένο θέμα αρχιτέκτονες, επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, τον ευρύτερο ξενοδοχειακό κλάδο, των θεματικών περιηγήσεων και τον πολιτισμό, επισημαίνοντας σε ποιες κατευθύνσεις θα πρέπει να κινηθεί η πόλη για να αποκτήσει ένα ακόμα πιο φιλικό προφίλ για τις οικογένειες.

Η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης προσελκύει όλες τις ηλικίες, και βεβαίως και τις οικογένειες! (φωτ. Ντ. Χ.)

Θεματικός τουρισμός

Όπως παρατηρείται, τα τελευταία χρόνια, η Θεσσαλονίκη τοποθετείται και εκτός συνόρων, και η αύξηση επισκεψιμότητας από αλλοδαπούς τουρίστες αλλά και Έλληνες, ολοένα και αυξάνεται.

«Πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση, μέσω της γαστρονομίας και της οικογένειας και άλλων θεματικών που θα αναπτύξουμε, με τη φιλοδοξία να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες, και κυρίως να αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειών που επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη και που ποσοστιαία κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σχετικά με τη φιλικότητα της Θεσσαλονίκης προς τις οικογένειες.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια της σελίδας www.thepaperboat.gr, Ιωάννα Σεραφειμίδου, η οποία κατέγραψε όλα τα φιλικά προς την οικογένεια σημεία, εντός και εκτός των τοιχών, ανέφερε, ότι στο πλαίσιο της αποψινής ημερίδας, αφενός θα παρουσιαστούν τα φιλικά για την οικογένεια σημεία της πόλης, αφετέρου «σημαντικός στόχος της ημερίδας είναι η διάδραση με το κοινό που θα την παρακολουθήσει, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις όλων».

*

– Η ημερίδα με θέμα «Θεσσαλονίκη και τουρισμός: ιδέες, ευκαιρίες και συνέργειες για την ανάπτυξη μιας πόλης φιλικής για την οικογένεια» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 17.00 – 21.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Βας. Γεωργίου 1). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

– Την ημερίδα διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ιωάννα Σεραφειμίδου διαχειρίστρια των ιστοσελίδων www.pigolampides.gr και www.thepaperboat.gr. Η ίδια, σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης δημιούργησε το ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «7 λόγοι για να επισκεφθείς τη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια σου», το οποίο θα διανέμεται σε ξένους και Έλληνες  επισκέπτες από τα  ξενοδοχεία και τα σημεία πληροφόρησης του Δήμου (infopoints), αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια επικοινωνίας και τουριστικής προβολής της πόλης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα