Είναι μια γιορτή του κρασιού, που πραγματοποιείται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, επί 13 έτη. Τα «ΒορΟινά» και ο απόηχός τους!
ΚΕΙΜΕΝΟ + ΦΩΤ.: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
«Είναι η γιορτή του κρασιού, που γίνεται, κατά τη διάρκεια του τρύγου, μια πολύ ωραία εκδήλωση, και που έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη Θεσσαλονίκη από τη θάλασσα, και παράλληλα να δοκιμάζουμε τα κρασιά των παραγωγών της Βορείου Ελλάδος» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Στέλλιος Μπουτάρης.
Όπως ο ίδιος δηλώνει στο debbiestravel.gr, πρόκειται για μια εκδήλωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, «είναι μια εκδήλωση που την έχει αγκαλιάσει η Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα η νεολαία, και είναι μια ευκαιρία, να δοκιμάσουμε κρασιά, σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, χαλαρά, να περάσουμε ωραία, να ξεκινήσουμε τη βραδιά μας πίνοντας λίγο κρασί, και μετά να συνεχίσουμε στην πόλη για ένα ωραίο φαγητό» όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» Στέλλιος Μπουτάρης.
3.500 κόσμος
Η εκδήλωση τα «ΒορΟινά» ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 10 το βράδυ.
Στα μέσα περίπου της εκδήλωσης, χρονικά, όπως ενημερώνουν το debbiestravel.gr στελέχη των «ΒορΟινών», έχουν περάσει το κατώφλι των «ΒορΟινών», περί τα 1.500 άτομα.
Υπολογίζουν, ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα φτάσει τις 3.500, όσο περίπου και την προηγούμενη χρονιά.
22 οινοπαραγωγοί + παραδοσιακά προϊόντα
Φέτος στα «ΒορΟινά» έδωσαν το «παρών» 22 οινοπαραγωγοί – μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (από τα 25 συνολικά μέλη), και παράλληλα, συμμετείχαν και επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα.
Παραδοσιακά γαλακτοκομικά,
λουκουμάδες, πιπεριές, καβουρμάδες και αμπελόφυλλα ήταν μερικές από τις λιχουδιές, που γεύτηκαν οι επισκέπτες, συνοδεύοντας τες με κρασί.
Κρασί, λευκό, ροζέ ή ερυθρό, αφρώδες ή μήπως κάποιο απόσταγμα;
Ο καθένας ξέρει, ο καθένας απόλαυσε, ναι ή όχι, έβγαλε τις selfie του, είδε γνωστούς και φίλους, στην τελική ‘ήμουν και εγώ εκεί»!
Και του χρόνου, «ΒορΟινά», και… καλά κρασιά!
*
-Είχε και Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης τρυγητής», και διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, και ενημέρωση για τους «Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος».
-Στα «ΒορΟινά» συμμετείχε και το Thessaloniki Food Festival προτείνοντας κρασί με ποντιακά τυριά αλλά και λουκουμάδες με σως κρασιού.