Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΗ νέα τάση είναι τα ανοιχτόχρωμα ροζέ κρασιά!

Η νέα τάση είναι τα ανοιχτόχρωμα ροζέ κρασιά!

Ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα, όσο και με την ποικιλία και το εύρος των διαφορετικών στυλ που μας προτείνουν!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, η πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, έφερε… την άνοιξη των ροζέ  κρασιών στην πόλη.

«Η ιδέα για την διοργάνωση προέκυψε από τη συνεχή άνοδο για τα ροζέ κρασιά, τα οποία ήταν παρεξηγημένα τα τελευταία χρόνια» αναφέρει στο debbiestravel.gr η Μαρία Νέτσικα, οινολόγος και διοργανώτρια της εκδήλωσης Rosé Grand Tasting @Thessaloniki προσθέτοντας ότι παρατηρείται μια συνεχής άνοδο της παραγωγής και των πωλήσεων των ροζέ κρασιών, τα τελευταία 25 χρόνια.

Μαρία Νέτσικα, οινολόγος και διοργανώτρια της εκδήλωσης για τα ροζέ κρασιά

Σαν τη δική μας ρετσίνα

Ξεκινώντας από τους Γάλλους, οι οποίοι πάντα τα αγαπούσαν, «ιδίως στη Μεσόγειο, είναι κάτι σαν τη δική μας τη ρετσίνα, για το καλοκαίρι» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Νέτσικα, μια ομάδα οινοποιών, από διάφορες χώρες, αποφάσισαν πριν 20 περίπου χρόνια, να τα προωθήσουν παγκοσμίως.

Αυτή η τάση δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα, «βλέπουμε, ότι όλοι οι οινοποιοί παράγουν ροζέ κρασιά  και πολλοί μάλιστα έχουν και δεύτερη ετικέτα. Γιατί η καινούργια τάση είναι στα πιο ανοιχτόχρωμα ροζέ» επισημαίνει στο debbiestravel.gr η Μαρία Νέτσικα, προσθέτοντας ότι παλιά η παραγωγή μας στα ροζέ ήταν με αρκετά έντονο χρώμα, ενώ τώρα έχουν το χρώμα της Προβηγκίας.

95 ροζέ κρασιά

Σ’ ότι αφορά τη εκδήλωση Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, επισκέπτες επαγγελματίες και καταναλωτές έδωσαν το ‘παρών’ στη μεγαλύτερη γευστική δοκιμή ροζέ κρασιών που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας πως το ροζέ κρασί είναι μία σημαντική τάση και στον χώρο του ελληνικού κρασιού.

Ανδρέας Γάβρης (δεξιά) ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Λιτόχωρο Πιερίας, Παναγιώτης Νίκας επιχειρηματίες επίσης στο Λιτόχωρο

Ανταποκρινόμενοι στο προφίλ της εκδήλωσης, σέρβιραν μόνοι τους τα 95 ροζέ κρασιά που συμμετείχαν, τόσο από τις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Χιλή), ταξινομημένα ανάλογα με την ποικιλιακή τους σύνθεση, διαβάζοντας συγχρόνως τις λεπτομερείς περιγραφές για το καθένα και κρατώντας σημειώσεις στο εύχρηστο και καλόγουστο WP wine notebook.

Λίλιαν Σαμαρά, υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης

Δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα σε μία αίθουσα, ροζέ κρασιά-εκπροσώπους των κυριότερων ροζέ ονομασιών προέλευσης, γεωγραφικών ενδείξεων, ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα