Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΈρευνα: Ο ρόλος των low cost αεροπορικών στις κοινωνίες!

Έρευνα: Ο ρόλος των low cost αεροπορικών στις κοινωνίες!

Η Θεσσαλονίκη ως αναδυόμενος τουριστικός προορισμός αναζητά το προφίλ των τουριστών της. Ποιοι ταξιδεύουν με τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες, πόσο μένουν, τι αναζητούν, πόσα ξοδεύουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Δυο φοιτητές του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης, ο Βαγγέλης Κιλιπίρης και ο Γιώργος Λαμπέρης, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια έρευνα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως θέμα το ρόλο των χαμηλού κόστους αεροπορικών στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών.

Βαγγέλης Κιλιπίρης (δεξιά), Γιώργος Λαμπέρης (αριστερά)

«Στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’  έχουν παρουσία 8 διαφορετικές low cost αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με αρκετούς προορισμούς» είπε στην παρουσίασή του ο Βαγγέλης Κιλιπίρης.

Όπως ανέφερε, οι χαμηλού κόστους αεροπορικές, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια αυξητική τάση, λέγοντας ότι το 2005 το 20% των επιβατών επέλεγε αυτές τις εταιρίες, ενώ το 2014 το ποσοστό ανέβηκε σε 45%.

Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις των ταξιδιωτών, και όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Κιλιπίρης, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και αναμφίβολα βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη έχουν οι μεταφορές και κυρίως τα αεροδρόμια.

Στόχοι της έρευνας

Ερωτήματα που θα τεθούν σε επιβάτες που ταξιδεύουν με χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες θα ζητήσουν απαντήσεις στον τρόπο που συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί αναδυόμενο τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια.

Ποια τα κριτήρια των επιβατών (τιμή, προορισμός κ.ά.), επιλέγουν την πόλη επειδή εντόπισαν κάτι δελεαστικό, τους ενδιαφέρει για παράδειγμα, τα πολιτιστικά δρώμενα, η γαστρονομία, η νυχτερινή ζωή, της ηλικίας είναι, πόσο χρονικό διάστημα παραμένουν στην πόλη, ποια η σύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο κτλ. είναι μεταξύ των ερωτήσεων της έρευνας που ετοιμάζουν οι δυο φοιτητές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη από ψηλά (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

*

-Η έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα (Νοέμβριος του 2017) και στόχος των δυο φοιτητών, του Βαγγέλη Κιλιπίρη και του Γιώργου Λαμπέρη, είναι να πάρουν απαντήσεις από 1.000 άτομα.

-Η έρευνα θα διεξάγεται επί 2 εβδομάδες, στους χώρους του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς και σε φόρμες της Google, στο διαδίκτυο.

-Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» καταγράφηκαν 840.130 αφίξεις για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2017.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα