Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΈκθεση φωτογραφίας με τις Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας

Έκθεση φωτογραφίας με τις Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας

Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο’ ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές!

Την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ανθισμένες Ροδακινιές» παρουσιάζει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και το ΙΕΚ ESP, στη Θεσσαλονίκη, αρχής γενομένης, απόψε το βράδυ (Παρασκευή 24 Ιανουαρίου).

Συγκεκριμένα, η έκθεση περιλαμβάνει έργα που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Fuji Film Hellas, της Ένωσης Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας, του pttl.gr και της PROLAB.

Να σημειώσουμε ότι κατά την περίοδο της ανθοφορίας – Μάρτιο μήνα- ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει βιωματικές δράσεις, βόλτες με ποδήλατα και διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις… ανθισμένες ροδακινιές! Η ανθοφορία της ροδακινιάς έχει διάρκεια περίπου 15 ημέρες.

Ροζ θάλασσα

Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.

Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές.

Η ποικιλία των οπωροφόρων δέντρων, ο πλούτος του κάμπου, προσφέρει με την ανθοφορία του ένα εξαιρετικής ομορφιάς ροζ, λευκό και κόκκινο μωσαϊκό. Ροδάκινα, κεράσια, ακτινίδια και άλλα εξαιρετικής ποιότητας φρούτα πριν παραδώσουν τον πλούσιο καρπό τους στην τοπική κοινωνία αποθεώνουν τις αισθήσεις του επισκέπτη. 

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων όπως ο Van Gogh.

*

-Η έκθεση φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» πραγματοποιείται από απόψε το βράδυ 24 Ιανουαρίου, που είναι και τα εγκαίνια στις 19.00, με διάρκεια έως τις 16 Φεβρουαρίου, στην ESP Gallery (Ναυμαχίας Έλλης 5 – Λαδάδικα) στη Θεσσαλονίκη.

-Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 17.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα