Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΈκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Έκθεση φωτογραφίας στο Καλοχώρι εγκαινιάζεται απόψε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Φωτογραφία του Θάνου Κοκκίνη

«Υγρότοποι για ένα βιώσιμο μέλλον στις πόλεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που εγκαινιάζεται απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλοχωρίου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στόχος της συγκεκριμένης έκθεσης, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη σημασία της προστασίας των υγροτόπων εντός των πόλεων, ο πληθυσμός των οποίων ανά τον κόσμο αυξάνεται ραγδαία, ώστε να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους ανθρώπους.

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, με τα εγκαίνια της έκθεση φωτογραφίας «ΚΑΛΟΧΩΡΙ in focus», με εξαιρετικές φωτογραφίες από τους υγροτόπους του Καλοχωρίου.

Παράλληλα, πρόκειται και για ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα για την Ελλάδα, αν θυμηθούμε τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Φωτογραφία του Τάσου Παπά

Η έκθεση και οι φωτογράφοι

Οι φωτογράφοι πραγματοποίησαν πολλαπλές εξορμήσεις στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τις εκβολές του ποταμού Γαλλικού και το παράκτιο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής, για να αποτυπώσουν θέματα από την άγρια ζωή αλλά και –αναπόφευκτα- από την δραστηριότητα των ανθρώπων.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιώτα Βαρσάμη, Δήμος Βουδουραγκάκης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Πάρης Καμπάκης, Φώτης Καρακάσης, Θάνος Κοκκίνης, Αργυρώ Κούκου, Κατερίνα Λεβενιώτη, Δημήτρης Παγιάντζας, Καίτη Παπαναούμε, Τάσος Παπάς, Χρύσα Προύσαλη, Ελένη Σουλτανίδου, Σοφία Σταύρου, Γιώργος Στοΐδης και Τάσος Τριανταφύλλου.

Φωτογραφία της Κατερίνας Λεβενιώτη

*

-Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν απόψε, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλοχωρίου.

-Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 12 Φεβρουαρίου, με ώρες λειτουργίας 9:00-16:00 και 18:00-20:00 τις καθημερινές και 11:00-14:00 το Σαββατοκύριακο.

-Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με τη φωτογραφική λέσχη Out Of Focus και τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα