Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη«Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά»!

«Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά»!

Η επέτειος των 100 χρόνων της Μεγάλης Πυρκαγιάς του 1917, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης αποτελεί το αντικείμενο του πολυθεάματος «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά»!

Αύριο, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, η δράση «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά», θα εξελιχθεί σε τρία σημεία της Θεσσαλονίκης.

Μακέτα στη νότια πύλη της ΔΕΘ – HELEXPO

Η έναρξη θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω πόλη, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά από ένα σπίτι.

Θα συνεχιστεί στην οδό Εδέσσης (Άνω Λαδάδικα), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η δε κορύφωση της ημέρας θα γίνει στην πεζοδρομημένη, λόγω της ημέρας, παραλιακή Λεωφόρο Νίκης στις 9 το βράδυ. Το πολυθέαμα θα ξεκινήσει από το κτίριο της Λέσχης Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 63) -στο σημείο που σταμάτησε η πυρκαγιά μετά από 32 ώρες που έκαψε την πόλη-, το οποίο μεταμορφώνεται χάρη σε ένα γιγάντιο video mapping από τους Mark & The koksinel (ομάδα visual artists) ενώ ηθοποιοί θα αφηγηθούν την πορεία της πυρκαγιάς καθώς και το όραμα του E. Εμπράρ, βασιζόμενοι σε αληθινές μαρτυρίες και γεγονότα.

*

-Στην Πλατεία Αριστοτέλους μια τεράστια μακέτα που αποτυπώνει την όψη της παραλίας τον καιρό της πυρκαγιάς, η οποία είχε εκτεθεί προηγουμένως για δέκα μέρες στη νότια πύλη της ΔΕΘ, παίρνει φωτιά και ολοκληρώνει με συμβολικό τρόπο τη μεγάλη αυτή διαδραστική γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη της πόλης.

– Το πολυθέαμα «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά», με συνδιοργανωτές την Parallaxi, το δήμο Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ-Helexpo, θα παρουσιαστεί σε τρία σημεία της πόλης, από 30 φορείς και ομάδες, 200 συμμετέχοντες καλλιτέχνες και 250 εθελοντές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα