Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηDetrop-Oenos: Τριήμερη έκθεση με ποιοτικά τρόφιμα και ποτά

Detrop-Oenos: Τριήμερη έκθεση με ποιοτικά τρόφιμα και ποτά

Γνωριμία με ελληνικά προϊόντα και παραγωγούς, διαγωνισμοί μαγειρικής και γευσιγνωσίες, επιδείξεις τρόπων κοπής κρέατος, συνέδρια και ημερίδες.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Ξεκινάει το «δίδυμο» των εκθέσεων Detrop – Oenos, με την 28η Διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών, μηχανημάτων, εξοπλισμού και συσκευασίας και την 7η Διεθνή έκθεση οίνου, αύριο, Σάββατο 2 Μαρτίου με διάρκεια έως και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυο εκθέσεις, φέτος, συγκεντρώνουν 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία ενώ το «παρών» στην έκθεση θα δώσουν και οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, ο δε αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.500.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Οι δυο εκθέσεις Detrop – Oenos πραγματοποιούνται στα Περίπτερα της ΔΕΘ (Detrop) και στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (Oenos), Σάββατο 2 – Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες, παράλληλες εκδηλώσεις όπως,

-Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

-To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University Business Conference UBC). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, ώρες 10.00 – 18.00, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός», περίπτερο 10.

-Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής,  κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κ.ά. Στο Περίπτερο 13, Ελληνες κρεοτέχνες, το Σάββατο 2/4, στις 10 το πρωί και στις 4 το μεσημέρι, θα δημιουργήσουν μπροστά στο κοινό παρασκευάσματα. Στις 13.00 θα γίνει επίδειξη οστεογλυπτικής και κρεογλυπτικής. Επίσης, την Κυριακή 3/3, μεταξύ 10.00 – 12.00, οι Ελληνες κρεοτέχνες θα παρουσιάσουν τρόπους κοπής και στήσιμο βιτρίνας, στο Περίπτερο 13, ενώ στις 13.00 θα γίνει παρουσίαση Dry Age, και στις 15.00 θα δημιουργήσουν παρασκευάσματα.

11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, ξεκινάει, από σήμερα, Παρασκευή 1 Μαρτίου, έως και τη Δευτέρα 4/4, ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, μια οργάνωση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Επίσης, θα λάβει χώρα ο  τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και στο πλαίσιο του τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», θα δημιουργήσουν με τη βοήθεια και τον συντονισμό του Executive Chef, Στέλιου Δίγκα, πολλά γαστρονομικά πιάτα.

Tastes’ Discovery Zone

Στόχος του Tastes’ Discovery Zone είναι η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των μοναδικών χαρακτηριστικών των προϊόντων που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση.

Το Tastes’ Discovery Area –Food Bars, θα βρίσκεται στο Περίπτερο 13, και εκεί, τα ελληνικά προϊόντα συνδυασμένα με πρωτότυπους τρόπους θα προσφέρονται στους επισκέπτες σε 6 ξεχωριστά food bars. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν μέσα από 10 προκαθορισμένα γεύματα, καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης.

Στα Tastes’ Discovery Workshop διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας θα παρουσιάζουν 4 ενότητες: τσάι – ροφήματα, καφέ, μπύρα, λάδι και θα πραγματοποιούν masterclasses, στο Περίπτερο 14.

Στο Wine Pairing Discovery Zone, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιηθούν οι γευστικές διαδρομές του κρασιού. Στο Cheese & Wine bar, οι εκθέτες του κρασιού, των τυροκομικών κα συνοδευτικών προϊόντων (αρτύματα, αλείμματα, ελιές, αποξηραμένα φρούτα κτλ.) θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, μέσα από 11 ωριαίες εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι για τις παραπάνω εκδηλώσεις θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή (www.chefstories.gr).

Εκδηλώσεις σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης

Έως τις 6 Μαρτίου, σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης θα ‘τρέχουν’ διάφορες εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Wineplus. Σήμερα, Παρασκευή 1 Μαρτίου, στις 20.00, στη Villa Luna (Αναλήψεως 40, Πανόραμα) θα παρουσιαστούν τα κρασιά της «Μεσήμβρια Οινοποιητική». Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο ΖΑΚ (Ν. Πλαστήρα 35) θα παρουσιαστούν τα Ξινόμαυρα της Oenos. Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 20.00, στο ΜΕΘΗ (Λεωφ. Αντίστασης 65) έχει εκδήλωση το Μετόχι Χρωμίτσας: Η ανακάλυψη και δημιουργία ενός μοναδικού αμπελώνα.

*

-Οι εκθέσεις Detrop – Oenos πραγματοποιούνται Σάββατο 2 – Δευτέρα 4 Μαρτίου, στα Περίπτερα της ΔΕΘ και στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

-Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων είναι Σάββατο και Κυριακή 10.00 -20.00 και Δευτέρα 4 Μαρτίου 10.00 – 18.00.

-Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 19.30.

-Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 15.00, θα γίνει η παρουσίαση του Thessaloniki Food Basket 2019 και η γευστική δοκιμή του νέου μενού της Θεσσαλονίκης, από τους Chef Ambassadors 2019. Η παρουσίαση θα γίνει από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα, στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Food Festival.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα