Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΤα μηνύματα της Χαλκιδικής από τη Βρετανία

Τα μηνύματα της Χαλκιδικής από τη Βρετανία

Συγκρατημένη αισιοδοξία είναι το μήνυμα για την επόμενη τουριστική χρονιά που φέρνει η Χαλκιδική και ο Οργανισμός Τουρισμού του νομού, από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, του Λονδίνου.

Από την Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η WTM, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, 2-5 Νοεμβρίου, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος με πάνω από 5.000 εκθέτες από 186 χώρες και καλύπτεται επικοινωνιακά από σχεδόν 3.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, το κλίμα ήταν γενικά θετικό και ο ελληνικός τουρισμός συνέλεξε τα πρώτα μηνύματα για την επόμενη περίοδο. Οι Βρετανοί δείχνουν να προτιμούν την Ελλάδα γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση που παρατηρείται από το Ην. Βασίλειο, με τον αριθμό των τουριστών να παρουσιάζει αύξηση 25% για το 2015.

wtm2015 02

Προκρατήσεις

Σ’ ότι αφορά τις πρώτες προκρατήσεις από τη βρετανική αγορά, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια αύξηση της τάξεως του 4%.

Η θετική αυτή προοπτική ενθαρρύνεται από την ισχυροποίηση της αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στις ισλαμικές χώρες και τη γειτονική Τουρκία.

Η Χαλκιδική συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ και εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής (ΤΟΧ), Γρηγόρη Τάσιο, στελέχη του Οργανισμού καθώς και αρκετούς ξενοδόχους και ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στόχος του ΤΟΧ για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η κοινή παρουσία Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ως συνολικό προορισμό.

65.000 Βρετανοί τουρίστες 

Στο πλαίσιο αναζήτησης νέων πρακτικών προβολής του προορισμού ο ΤΟΧ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων που αφορούσαν τη διαδικτυακή προβολή του προορισμού μέσω συνεργασιών και συνεργειών με μεγάλα ταξιδιωτικά portal και online booking systems, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αναγνωσιμότητας του προορισμού.

Με τις νέες αυτές στοχευμένες δράσεις, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής αισιοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό των άγγλων επισκεπτών που φέτος έφτασαν τις 65.000.

Tips

  • Η Χαλκιδική θα είναι παρούσα και στη Διεθνή Eκθεση Τουρισμού Philoxenia που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, 12 – 15 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo.
  • Η Χαλκιδική θα βρίσκεται στο Περίπτερο 15, stand 57, ενώ κατά τη διάρκεια της Philoxenia θα υπάρχει πλούσιο προωθητικό πρόγραμμα του νομού, της γαστρονομίας του κ.ά.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα