Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣυνέδριο τουρισμού «Βόρεια Ελλάδα: 365 Ημέρες Tουρισμός»

Συνέδριο τουρισμού «Βόρεια Ελλάδα: 365 Ημέρες Tουρισμός»

Το 1ο διεθνές συνέδριο τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: 365 Ημέρες Τουρισμός» διοργανώνουν πέντε διμερή Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής, λαμβάνει χώρα δε, σε εξαιρετικά επίκαιρο χρόνο καθώς οι διεθνείς εξελίξεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής, φαινόμενο που θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον.

Εποχικότητα

Προς το παρόν η Ελλάδα έχει επωφεληθεί καταρρίπτοντας διαδοχικά ρεκόρ επισκεψιμότητας, ωστόσο δεν έχουν μετουσιωθεί σε ανάλογη βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών, όπως, για παράδειγμα, η κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη.

Παράλληλα η έντονη εποχικότητα και ο περιορισμένος βαθμός διαφοροποίησης του τουριστικού μας προϊόντος, αποτελούν εμπόδιο για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό τα 5 διμερή Επιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους και αξιοποιούν το ευρύ τους δίκτυο με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών που θα επιτρέψουν σε επαγγελματίες του κλάδου να εκμεταλλευτούν στοχευμένα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα

Σκοπός του συνεδρίου είναι η αποτύπωση των τρεχουσών τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού καθώς και η ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιριών ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ανακύψουν προτάσεις βελτίωσης οι οποίες θα συνδράμουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Βορείου Ελλάδος και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Συμμετοχές και Ενότητες

Στο 1ο διεθνές συνέδριο τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: 365 Ημέρες Τουρισμός» αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών, μέλη των πέντε Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, τοπικοί φορείς, ακαδημαϊκοί και στελέχη της αρμόδιας διοικητικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σ’ ότι αφορά τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 15.30, την Παρασκευή 1η Απριλίου, θα υπάρχουν τέσσερις ενότητες:

Α. Παραδοσιακός τουρισμός (Ήλιος – Θάλασσα)

Β. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού – Παρατείνοντας την τουριστική περίοδο

Γ. Δίκτυα – Υποδομές – Επενδύσεις

Δ. Τάσεις Αγοράς – Θεσμικό πλαίσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα