Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΠαγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Καλοχώρι

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στο Καλοχώρι

Διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το περιβάλλον και τους υγροτόπους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.

«Η ανεξερεύνητη ζωή μας δίπλα στον υδροβιότοπο» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής ημερίδας που διοργανώνει η Κίνηση Εθελοντών Πολιτών «Κόκκινος Δρόμος» στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου).

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου, και ώρες 11.00 – 14.00, θα έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα, καθώς θα επικεντρωθεί στην αμφίδρομη σχέση φύσης-ανθρώπου, παρουσιάζοντας προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της άσκησης, της ανακύκλωσης και της επαφής με τη φύση.

Στόχος του «Κόκκινου Δρόμου» είναι να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (02/02), διοργανώνοντας όχι απλά μια ενημερωτική ημερίδα αλλά μια γιορτή για όλη την οικογένεια και όλες τις ηλικίες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα πραγματοποιούνται διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά, παράλληλα με τις ομιλίες.

*

-Η Κίνηση Εθελοντών Πολιτών «Κόκκινος Δρόμος» είναι μία εθελοντική ομάδα με περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, με έδρα το Καλοχώρι.

-Το όνομα δεν είναι τυχαίο, αφού ο κόκκινος δρόμος, δηλαδή ο δρόμος που οδηγεί στο παράκτιο μέτωπο του Καλοχωρίου διαμέσου της λιμνοθάλασσας, είναι αφενός ένα από τα πιο όμορφα τοπία που έχει να αναδείξει το Καλοχώρι, αλλά από την άλλη από μόνο του αποτελεί ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό οικοσύστημα το οποίο είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

-Στις δράσεις της, η ομάδα επικεντρώθηκε στον καθαρισμό και τον εξωραϊσμό του κόκκινου δρόμου, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εθελοντές. Παράλληλα, η ομάδα έχει δοκιμάσει πιλοτικά περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Γαλλικού Ποταμού, οι οποίες περιλαμβάνουν πεζοπορία, ξενάγηση αλλά και επίσκεψη στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Πουλιών «Δράση για την Άγρια Ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα