Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΌρκοι αδελφοποίησης μεταξύ Δήμων Κασσάνδρας και Σερρών

Όρκοι αδελφοποίησης μεταξύ Δήμων Κασσάνδρας και Σερρών

Όρκο αδελφοποίησης και σύμπνοιας θα δώσουν οι δήμαρχοι Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με την εκδήλωση να πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας της Κασσάνδρειας.

Στην Κασσάνδρα τον τόπο όπου έδρασε ο Σερραίος ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης αρχιστράτηγος Εμμανουήλ Παππάς, θα λάβει χώρα η τελετή της αδελφοποίησης ανάμεσα στο Δήμο Κασσάνδρας και στο Δήμο Σερρών, η οποία και θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας της Κασσάνδρειας, στον χώρο μπροστά από το κτίριο του Διοικητηρίου.

Οι δήμαρχοι Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, θα δώσουν όρκο αδελφοποίησης και σύμπνοιας σφραγίζοντας την προσπάθεια των δύο δήμων για την αποκατάσταση του αρχιστρατήγου των Ελληνικών Επαναστατικών Δυνάμεων,  Εμμανουήλ Παπά στη θέση που του αξίζει στο πάνθεον των ηρώων του 1821.

«Μαζί με τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη ξεκινήσαμε να υλοποιούμε έναν κοινό στόχο: να αναδείξουμε από κοινού τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση του Εμμανουήλ Παπά για την Πατρίδα» δηλώνει η δήμαρχος Κασσάνδρας κα. Χαλκιά προσθέτοντας πως οι προσπάθειες τους επικεντρώνονται στην ενσωμάτωση της Επανάστασης της Χαλκιδικής με Πρωτεργάτη τον Εμμανουήλ Παππά στα σχολικά βιβλία ιστορίας με λεπτομέρειες και όχι με απλή αναφορά όπως είναι σήμερα καθώς και σε μια σειρά κοινών δράσεων που θα αποτελέσουν χρυσή ευκαιρία για  κοινή ανάπτυξη και πρόοδο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η πρώτη φάση της αδερφοποίησης που έλαβε χώρα στις Σέρρες στις 27 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου, στην Κασσάνδρεια έχει ως εξής:

 17:50     Είσοδος καλεσμένων

18:00     Καλωσόρισμα καλεσμένων – έναρξη εκδήλωσης

18:10     Χαιρετισμός Δημάρχου Κασσάνδρας      

18:20     Χαιρετισμός Δημάρχου Σερρών

18:25     Προβολή βίντεο με τον χαιρετισμό του Αντιπροέδρου  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κου Μαργαρίτη Σχοινά

18:30     Αφήγηση – Προβολή ιστορικού της μάχης της Κασσάνδρας

18:40     Αναγγελία ανακήρυξη αδελφοποίησης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

18:50     Ορκος Αδελφοποίησης και  Υπογραφή   Πρωτοκόλλου    Συνεργασίας

19:00     Ανταλλαγή δώρων

19:10     Προβολή Δήμου Σερρών (βίντεο)

19:20     Προβολή Δήμου Κασσάνδρας (βίντεο)

19:30     Κατάθεση στεφάνων

19:40     Χορευτικά από το Λύκειο  Ελληνίδων Σερρών και τον Πολιτιστικό σύλλογο  «Η Κασσάνδρα» .

Θα ακολουθήσει η λήξη τελετής της αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Κασσάνδρας και Σερρών ενώ στις 20.00 η δήμαρχος Κασσάνδρας θα βραβεύσει την Ξανθίππη Καραθανάση όπου η βραδιά θα συνεχίσει με παραδοσιακά Μακεδονίτικα τραγούδια από την κα. Καραθανάση και την Λαϊκή Ορχήστρα αδελφών Τσικούρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα