Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΝέα εφαρμογή «Thessaloniki 360ο Edition»

Νέα εφαρμογή «Thessaloniki 360ο Edition»

Έμφαση στην  τρισδιάστατη παρουσίαση των σημαντικότερων σημείων ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης δίνει η νέα εφαρμογή «Thessaloniki 360ο Edition».

Η νέα εφαρμογή «Thessaloniki 360ο Edition» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για κινητά και tablets, δίνει τη δυνατότητα της χρήσης σφαιρικών πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών.

Παρουσιάζει εντυπωσιακές σφαιρικές απεικονίσεις, εναέριες και επίγειες, που έχουν συντεθεί σε μικρές εικονικές περιηγήσεις, προβάλλοντας τα αξιοθέατα με έναν μοναδικό τρόπο.

Για το κάθε σημείο υπάρχει συνοπτική περιγραφή και ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα κατά τόπους σημεία μέσω δομημένων κατηγοριών ή μέσω αλληλεπιδραστικού χάρτη ή με χρήση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, μέσω της κάμερας της συσκευής του.

Παρέχονται επίσης δυνατότητες δρομολόγησης από το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης προς τα σημεία ενδιαφέροντος, διαμοίραση υλικού στα κοινωνικά δίκτυα, λήψη μετεωρολογικών προβλέψεων, κ.ά.

Στα ελληνικά και αγγλικά

«Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει μια εφαρμογή για κινητά και tablets με φωτογραφίες 360 μοιρών από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, με πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά και με τουριστικές διαδρομές μέσα στην πόλη, όπως π.χ. η διαδρομή για τα χαρακτηρισμένα από την UNESCO μνημεία της πόλης.», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. Αλέξανδρος Θάνος, συμπληρώνοντας ότι εντός του έτους θα ακολουθήσει διαγωνισμός για αντίστοιχη εφαρμογή για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τουριστική προβολή

Όπως επισήμανε ο κ. Θάνος, το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την επόμενη τριετία είναι η αξιοποίηση του προγράμματος για την τουριστική προβολή της μέσω του ΕΣΠΑ.

Ένα πρόγραμμα, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει καινοτόμες δράσεις, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τα νέα δίκτυα συνεργειών με όλους τους ιδιωτικούς φορείς της περιοχής που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

*

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το GooglePlay και το AppStore στους παρακάτω συνδέσμους:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα