Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών πραγματοποιείται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, γνωστή ως Eurobirdwatch, η οποία έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, Γιορτή Πουλιών.

H διοργάνωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους και σκοπός της είναι να διαδοθεί το μήνυμα της ανάγκης για προστασία των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, αλλά και των περιοχών όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στη διάρκεια του μακρινού τους ταξιδιού.

Η χώρα μας είναι γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών που ήδη ξεκινούν το ταξίδι τους προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού βρίσκεται κάτω από έναν από τους βασικούς μεταναστευτικούς διαδρόμους της Ευρώπης.

Η Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Info

Η Νέα Αγαθούπολη απέχει περίπου 50 χλμ. από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 25 χλμ. από την Κατερίνη και ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Πιερίας. Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στρίψτε στον κόμβο της Μεθώνης και ακολουθήστε τις πινακίδες προς το Παρατηρητήριο Πουλιών.

*

-Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, γνωστή ως Eurobirdwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 23 χρόνια, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 40 χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International.

-Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περισσότερες από 40 περιοχές, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

-Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα