Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΈκθεση φωτογραφίας: Στιγμές και συναισθήματα από το χωριό Takure στο Νεπάλ

Έκθεση φωτογραφίας: Στιγμές και συναισθήματα από το χωριό Takure στο Νεπάλ

«Takure: Συμβολισμοί και επιπτώσεις στη ζωή» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας της φοιτήτριας Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δανάης Τσίγκανου.

Η φωτογραφία για τη τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δανάη Μαρία Τσίγκανου  είναι οι στιγμές και τα συναισθήματα, το χαρακτηριστικό «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις».

Η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δανάης Μαρίας Τσίγκανου, φιλοξενείται, ήδη, από τις 11 Ιανουαρίου, στους χώρους του ξενοδοχείου «Metropolitan Hotel» στη Θεσσαλονίκη.

Απεικονίζει εικόνες, από το χωριό Takure που βρίσκεται στο Νεπάλ, όπου η φωτογράφος βρέθηκε εκεί, τον περασμένο χρόνο, για 15 μέρες, έπειτα από ένα εθελοντικό ταξίδι.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό

Βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά να βοηθήσουν την τοπική κοινότητα του χωριού Takure να ορθοποδήσει μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2015.

Συνέβαλλε στην ανοικοδόμηση του χωριού με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων δόμησης και πιο συγκεκριμένα στη δημιουργία ενός κτιρίου για την αποθήκευση καφέ του τοπικού συνεταιρισμού.

Να σημειώσουμε, ότι οι εργασίες και οι προσπάθειες για να αποκτήσουν τα εφόδια αλλά και τα υλικά αγαθά οι άνθρωποι του Takure και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με στόχο πάντα την ενδυνάμωση της κοινωνίας με τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να εξελιχθεί και ν’ αναπτυχθεί.

Στόχος της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις περιοχές του πλανήτη που αντιμετωπίζουν ζωτικά προβλήματα.

*

-Η έκθεση με τίτλο «Takure: Symbolism and Life Impact» πραγματοποιείται στους χώρους του Metropolitan Hotel, στη Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Βασιλίσσης Ολγας 65, τηλ. 2310 824221). Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, με ικανοποιητική συμμετοχή και έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Takure του Νεπάλ, αλλά και με τον τρόπο που θα μπορούσαν να συμμετέχουν και εκείνοι.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2020.

-Η Δανάη Μαρία Τσίγκανου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Ξάνθη όπου σπούδαζε. Τώρα βρίσκεται στην Ολλανδία για την πρακτική της άσκηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο «Studio Schaeffer» στη Χάγη.  Έχει μεγάλη αγάπη για τη φύση και τη φωτογραφία. Ασχολείται με διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν και πηγή έμπνευσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα