Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δυναμικός νομός η Πιερία!

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα, υποστηρίζει πληθώρα εναλλακτικών μορφών τουρισμού και έχει τουρισμό όλο το χρόνο. Είναι ο νομός Πιερίας!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Με υψηλές πληρότητες και αύξηση στις προκρατήσεις, ήδη από το χειμώνα, η Πιερία, φέτος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

«Η χρονιά κινείται με μικρή αυξητική τάση στις ξενοδοχειακές μονάδες της Πιερίας» επισημαίνει στο debbietravel.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Πιερίας (ΕΞΠ), Ευαγγελία Ξυπτερά.

Όπως η ίδια αναφέρει, Ιούνιος – Ιούλιος κινήθηκαν ικανοποιητικά, ο Αύγουστος, ούτως ή άλλως, είναι ο μήνας με τις υψηλότερες πληρότητες, «ωστόσο, αναμένουμε να δούμε πώς θα κινηθούν Σεπτέμβριος και Οκτώβριος» αναφέρει η κα. Ξυπτερά, για να υπάρξουν συμπεράσματα της φετινής χρονιάς.

Αγορές και οδικό δίκτυο

Νούμερο ένα αγορά στην Πιερία, όπως άλλωστε και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι οι Βαλκάνιοι (Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σκοπιανοί κτλ.).

«Οι Γερμανοί είναι καλή αγορά στην Πιερία, ενώ σε μικρό ποσοστό έχουμε και Ιταλούς και Γάλλους» αναφέρει στο debbiestravel.gr η πρόεδρος της ΕΞΠ Ευαγγελία Ξυπτερά.

Ωστόσο, η περιοχή δέχεται και μεγάλο ποσοστό επισκεπτών το Σαββατοκύριακο, από τη Βόρεια Ελλάδα και τις γύρω περιοχές.

«Η σήραγγα των Τεμπών έχει βοηθήσει πολύ, όχι μόνο τη Νότια Πιερία, αλλά ολόκληρο το νομό» εξηγεί η κα. Ξυπτερά.

Το Κάστρο του Πλαταμώνα (φωτ. Ντ.Χ.)

Και Άγγλοι

Αυτό που αξίζει να τονιστεί, όπως ανέφερε η κα. Ξυπτερά, είναι ότι του χρόνου το καλοκαίρι, για πρώτη φορά στην Πιερία, θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι Βρετανοί!

Μειωμένη η παραμονή των Ελλήνων

Σ΄ ότι αφορά την ελληνική αγορά, ενώ παραδοσιακά, οι Έλληνες έκαναν την εμφάνισή τους στην Πιερία, από τις 10 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, φέτος, ο χρόνος παραμονής τους συρρικνώθηκε, ξεκινώντας από τις 20 Ιουλίου και μετά.

Μέσος όρος διανυχτερεύσεων είναι οι 4-5 νύχτες, από 7 νύχτες που ίσχυε τις καλές εποχές!

«Κάτω» τα έσοδα

Και μπορεί οι πληρότητες να κινούνται σε ικανοποιητικά – και αυξητικά – επίπεδα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο στα έσοδα.

«Ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι υπερφορολογημένος και το κόστος λειτουργίας είναι αυξημένο» αναφέρει στο debbiestravel.gr η πρόεδρος των ξενοδόχων Πιερίας, εξηγώντας, ότι «δεν είναι μόνο να γεμίσει το ταμείο, το θέμα είναι τι κέρδος θα μείνει, έτσι ώστε να μπορέσει ο ξενοδόχος να επενδύσει στο προϊόν του».

Να σημειώσουμε ότι η ξενοδοχειακή δυναμική της Πιερίας αγγίζει περίπου τις 21.000 ξενοδοχειακές κλίνες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα