Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΔιαγωνισμός Φωτορεπορτάζ

Διαγωνισμός Φωτορεπορτάζ

Έως την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στις 14.00, η τελευταία προθεσμία για την υποβολή φωτογραφιών στη μεγάλη διαγωνιστική έκθεση Φωτορεπορτάζ PRESS_photostories 2017.

Ο διαγωνισμός φωτορεπορτάζ που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται έως τις 19 Ιανουαρίου.

Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι που εργάζονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μπορούν να συμμετάσχουν με φωτογραφίες τους του έτους 2017, που θα συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

-Το θέμα των φωτογραφιών θα αφορά τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη).

-Οι δημιουργοί τους πρέπει να έχουν δημοσιευμένο φωτογραφικό έργο σε Μέσα Ενημέρωσης (έντυπα ή διαδικτυακά) μέσα στην τελευταία τριετία (2015-2017).

Θεματικές κατηγορίες

Οι θεματικές κατηγορίες που προβλέπονται είναι: Πολιτική, Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός.

Τις φωτογραφίες θα υποδεχθεί πενταμελής Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν: ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσίνης, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελος, ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης, ο δημοσιογράφος Λάζαρος Θεοδωρακίδης.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού και δηλώστε συμμετοχή!

*

Οι φωτογραφίες που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, από τις 20 Φεβρουαρίου 2018 ως τις 11 Μαρτίου 2018.

Για καθεμιά από τις παραπάνω κατηγορίες θα προβλεφθεί Βραβείο με χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ για την καλύτερη φωτογραφία και τιμητική διάκριση για τη δεύτερη καλύτερη.

-Μία φωτογραφία θα αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο του Διαγωνισμού με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα