Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη«Χωράφι»…η Θεσσαλονίκη!*

«Χωράφι»…η Θεσσαλονίκη!*

«Και εμείς, βάσανα έχουμε’ εγώ ήρθα στα χωράφια σας, να κάνω τον δικό μου αγώνα;» λέει με δόση αγανάκτησης στο debbiestravel.wordpress.com, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Αφορμή για το ξέσπασμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελή Φιλιππίδη, ήταν το σημερινό χάος που επικράτησε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά της πόλης, από το κλείσιμο των δρόμων και το μπλοκάρισμα τους επί ώρες, από την κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους.

«Είμαστε μια ασυντόνιστη κοινωνία’ όλη η χώρα, η οικονομία της είναι σε τέλμα και δεν αρκούν οι φιλότιμες προσπάθειες που κάνουμε όλοι εμείς» λέει στο debbiestravel.wordpress.com, ο κ. Φιλιππίδης.

filipidis_001_230310

Ο κ. Φιλιππίδης διευκρινίζει ότι ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης συμμερίζεται τον αγώνα των αγροτών, «δεν λέμε όχι στον αγώνα τους’ αλλά και εκείνοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε μέρα που χάνουμε, για εμάς, τους εμπόρους, δεν επαναλαμβάνεται» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Ο κόσμος είναι «στα κάγκελα»

Όπως αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης, ο τζίρος των εμπόρων, επί έξι συνεχόμενα χρόνια, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

«Μην ξεχνάτε ότι έχουμε απώλεια 350.000 και πλέον επιχειρήσεων, από την αρχή της κρίσης» αναφέρει και συμπληρώνει «κάθε μέρα που χάνουμε, δεν επαναλαμβάνεται».

Επιπρόσθετα, ο ΕΣΘ, επισημαίνει ότι είναι κάθετα αντίθετος με τα νέα ασφυκτικά ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, ωστόσο, δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ούτε ένα πελάτη.

«Ο κόσμος είναι ‘στα κάγκελα’» λέει χαρακτηριστικά στο debbiestravel.wordpress.com, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

Σε ερώτησή μας σχετικά με τη δράση που προωθεί ο ΕΣΘ, το «THESS MALL» με στόχο την τόνωση της αγοράς, και την προσέλκυση κόσμου, Ελλήνων και ξένων, ο κ. Φιλιππίδης απαντά «κάνουμε πολλές προσπάθειες’ πώς να έρθει όμως ο κόσμος όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον;».

«Όχι» στο κλείσιμο των κεντρικών δρόμων

«Είναι πολύ άσχημο, για τους πελάτες, οι οποίοι είτε έρχονται, είτε φεύγουν, να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις» αναφέρει στο debbiestravel.wordpress.com η διευθύντρια πωλήσεων 5άστερου ξενοδοχείου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, Φιλομήλα Παπανδρέου.

Filomila Papandreou

Όπως η ίδια επισημαίνει, με πολύχρονη εμπειρία στο συγκεκριμένο πόστο, «δεν επιτρέπεται να κλείνουν οι κεντρικές αρτηρίες της πόλης, για τον οποιαδήποτε λόγο».

Σ’ ότι αφορά την εικόνα που αποκομίζουν οι πελάτες ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στην καρδιά, κυριολεκτικά, της Θεσσαλονίκης, «ειδικά στο check out, που ο πελάτης θέλει, για παράδειγμα, να πάει στο αεροδρόμιο, και ταλαιπωρείται, δεν είναι και ότι το καλύτερο» εξηγεί η κα. Παπανδρέου.

  • Να σημειωθεί ότιεκπρόσωποι διαφόρων μπλόκων από την Κεντρική Μακεδονία παραβρέθηκαν σήμερα στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου εξέφρασαν διαμαρτυρία την οποία κατέγραψαν συνεργάτες του γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
  • «Ύστερα από έναν ανούσιο και προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση, οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους με το κλείσιμο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και με περαιτέρω κινητοποιήσεις, δείχνοντας μεγαλύτερη αγανάκτηση και οργή από την αδιαλλαξία της κυβέρνησης» αναφέρει η διαμαρτυρία των αγροτών.

 * Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ #ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα