Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΟ Δήμος Αριστοτέλη προωθεί τον σχολικό τουρισμό

Ο Δήμος Αριστοτέλη προωθεί τον σχολικό τουρισμό

Με τον τίτλο «Μικροί Αριστοτελικοί Περιπατητές» ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής γίνεται ο πρώτος ελληνικός Δήμος που διοχετεύει στην ελληνική τουριστική αγορά ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικού τουρισμού.

Άλλη μια από τις προωθητικές ενέργειες του δραστήριου Δήμου Αριστοτέλη είναι και ο σχολικός τουρισμός με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα είναι είτε μονοήμερο είτε πολυήμερο.

Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται στους «μικρούς μελλοντικούς αριστοτελικούς περιπατητές», δηλ. σε μαθητές ελληνικών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, ο Δήμος Αριστοτέλη προτρέπει:

  • Να επισκεφθούν τα Αρχαία Στάγειρα και το θεματικό Άλσος του Αριστοτέλη με τα πειραματικά όργανα, τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους που αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά»,
  • Να ακολουθήσουν τμήματα του Αριστοτελικού Περιπάτου και να μυηθούν στον τρόπο με τον οποίο το σύγχρονο trekking συνθέτει τη συνέχεια των αριστοτελικών περιπλανήσεων                            
  • Να επισκεφθούν το εμβληματικό Φυτώριο του Αριστοτελικού Όρους, με τα εκατομμύρια φυτά του, ώστε να εκπαιδευτούν στην αναγνώριση της αριστοτελικής φυτολογίας  κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ο Μέγας Αλέξανδρος αναγνώρισε την ασιατική χλωρίδα κτλ.

Ο «Αριστοτελικός περιπατητής»

Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει ετοιμάσει ένα δομημένο πρόγραμμα μαθητικών εκδρομών με καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, το οποίο συνταιριάζει την περιβαλλοντική αλλά και την ιστορική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, την αφύπνιση και την ολιστική διάσταση των δραστηριοτήτων.
Μετά την εκδρομή οι λιλιπούτιοι συμμετέχοντες σε αυτήν θα λαμβάνουν τον άτυπο τίτλο «Αριστοτελικός περιπατητής»,  που, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «φιλοδοξούμε ότι θα ανάψει τη σπίθα της δραστηριοποίησης των «αριστοτελικών περιπατητών του μέλλοντος»».

*

-Η παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος σχολικού τουρισμού με τίτλο «Μικροί Αριστοτελικοί Περιπατητές» που προωθεί ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στο Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα