Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη1ο διεθνές συνέδριο τουρισμού

1ο διεθνές συνέδριο τουρισμού

«Βόρεια Ελλάδα: 365 Ημέρες Τουρισμός» είναι ο τίτλος του 1ου διεθνούς συνεδρίου τουρισμού που διοργανώνουν, τα πέντε διμερή Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ), είναι η αποτύπωση των τάσεων της παγκόσμιας αγοράς τουρισμού καθώς και η ενημέρωση εγχώριων οργανισμών και εταιριών ώστε να ανταποκριθούν πιο άμεσα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα.

Συμμετοχές και Ενότητες

Στο 1ο διεθνές συνέδριο τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: 365 Ημέρες Τουρισμός» αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών, μέλη των πέντε Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου,  τοπικοί φορείς, ακαδημαϊκοί και στελέχη της αρμόδιας διοικητικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σ’ ότι αφορά τις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 15.30, την Παρασκευή 1η Απριλίου, θα υπάρχουν τέσσερις ενότητες:

Α. Παραδοσιακός τουρισμός (Ήλιος – Θάλασσα) με ομιλητές την Κατερίνα Κατώπη (διευθύντρια πωλήσεων & μάρκετινγκ Dolphin Capital Partners), τον Μιχάλη Μαυρόπουλο (περιφερειακό διευθυντή Αν. Μεσογείου TUI), τον Γρηγόρη Τάσιο (πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής)

Β. Ο τουρισμός αλλιώς: εμπλουτίζοντας το προϊόν – παρατείνοντας την τουριστική περίοδο με ομιλητές τον Ανδρέα Στυλιανόπουλο (πρόεδρο της Navigator Travel), τον Francesco Favia (πρόεδρος Διεθνούς Ακαδημίας Κοινωνικού Τουρισμού), τον Ewald Schilberz (διευθύνων σύμβουλο Pro. Training Tours), την Κυριακή Ουδατζή (διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου)

Γ. Η τεχνολογία και οι υποδομές στην υπηρεσία του τουρισμού με ομιλητές τον Αριστοτέλη Γεωργίου (Territory Account Manager, Greece, Cyprus and Malta, Cisco), τον Justin Reid(επικεφαλής μάρκετινγκ TripAdvisor σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), την Κατερίνα Χριστοδούλου (εταίρος, δικηγορική εταιρία ‘Your legal Partners’), τον Θωμά Γραβάνη (διευθυντής, L+DG Thomas Gravanis Lighting Architects).

Δ. Η επίδραση της διεθνούς αγοράς στον ελληνικό τουρισμό με ομιλητές τον Άρη Ίκκο (επιστημονικός διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ), τον Θόδωρο Παπακωνσταντίνου (senior manager Deloitte), τον Prof. Dimitri Buhali (head, International Centre for tourism & hospitality research, Bournemouth University), τον Prof. Dr Ines Carstensen (director of research & development, Center for Innovation).

*Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Ελληνο Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος (ως εκπρόσωπος των 5 διμερών Επιμελητηρίων), η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

*Να σημειώσουμε ότι το κλείσιμο των εργασιών, αντί της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, θα γίνει από τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Τζιάλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα