Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΉπειροςΙωάννινα – Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη!

Ιωάννινα – Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη!

«Μαθαίνω για την πόλη μου» είναι ο τίτλος του προγράμματος των δωρεάν ξεναγήσεων στα Ιωάννινα.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος, οργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις.

Με αφετηρία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, όσοι κάτοικοι των Ιωαννίνων το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ορισμένες περιηγήσεις χαλαρωτικής ψυχαγωγίας στις ομορφότερες τοποθεσίες, τα μνημεία και τα μουσεία της περιοχής.

Να μάθουν, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών, άγνωστες, ενδιαφέρουσες πτυχές για τη δράση προσώπων και αποφάσεων που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας.

Να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στα Γιάννενα.

Να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους!

«Σκοπός του προγράμματος δεν είναι η επιστημονική επιμόρφωση, αλλά να γνωρίσουν οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες καλύτερα την πόλη τους. Να τη δουν αλλιώς. Να την αγαπήσουν ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, προσθέτοντας ότι, παράλληλα, στόχος είναι να ενισχυθεί και η τουριστική συνείδηση, να ενεργοποιηθεί η κινητοποίηση των συμπατριωτών τους.

«Εμείς, ως δημοτική Αρχή, θέλουμε να προσφέρουμε μία ακόμη υπηρεσία στους Γιαννιώτες και τους Γιαννιώτισσες. Να τους παροτρύνουμε να αποκτήσουν μία νέα ευχάριστη συνήθεια, να δώσουμε ένα κάπως πιο δημιουργικό περιεχόμενο στους κυριακάτικους περιπάτους τους» πρόσθεσε ο κ. Γκόλας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων Νίκος Σαρακατσάνος  εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί με αυτά που θα δει στην ευρύτερη περιοχή, έστω κι αν νομίζει ότι είναι πολύ καλός γνώστης αυτής. «Ας μάθουμε την πόλη μας καλά. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον καθένα μας να αγαπάει πραγματικά τον τόπο που ζει, δραστηριοποιείται και κάνει όνειρα για τα παιδιά του» τόνισε.

Πρόγραμμα ξενάγησης για Κυριακή 29 Οκτωβρίου

Αφετηρία: Μώλος στις 10.30 το πρωί.

Νησί – Ιερά Μονή Φιλανθρωπινών – Ιερά Μονή Στρατηγόπουλου – Γύρος νησιού – Μουσείο Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου  (Φώτη Ραπακούση).

-Συγκέντρωση στο Μώλο (καραβάκια) – Επιβίβαση σε καραβάκι με προορισμό το Νησί Ιωαννίνων.

Φτάνοντας στο Νησί Ιωαννίνων (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Επίσκεψη στις Ιερές Μονές Φιλανθρωπινών και Στρατηγόπουλου μέσα από το παλιό μονοπάτι που επικοινωνούσαν μεταξύ τους τα παλιά χρόνια. Συνεχίζετε κάνοντας το γύρο του νησιού και φτάνετε στο Μουσείο Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου  (Φ. Ραπακούση). Ξενάγηση και επιστροφή με το καραβάκι στην πόλη.

To Μουσείο Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου, Φώτη Ραπακούση (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

*

-Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή, θα διαρκούν 3-3.30 ώρες και η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.

-Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επιβαρύνονται μόνο με το κόστος των 2 ευρώ για την είσοδο στο σπήλαιο Περάματος, όπου η ξενάγηση θα γίνεται από υπεύθυνο του σπηλαίου. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

-Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.

-Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή. Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 30 άτομα (με 10 άτομα επιλαχόντες). Η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο (2) άτομα.

-Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου http://www.travelioannina.com  ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, Μουλαϊμίδη 10, στα Γιάννενα.

-Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017.

-Το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων και περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου» εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου 2016-2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα