Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗπειρωτική ΕλλάδαΕλεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σε περίπου 100 σημεία σ’ όλη την χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, σήμερα και αύριο, η είσοδος είναι ελεύθερη, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά να είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Σήμερα (Σάββατο 28/9) και αύριο Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές. Επιπρόσθετα, αυτές τις δυο ημέρες, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Από την Αθήνα μέχρι τους Δελφούς, από την αρχαία Κόρινθο μέχρι τη Νικόπολη Πρέβεζας, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Δίον Πιερίας, την Καστοριά, την Κοζάνη, τα Αβδηρα Ξάνθης, το Βόλο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα κ.τ.λ.

Τέχνη και Ψυχαγωγία

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

*

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.culture.gr και στο facebook: https://www.facebook.com/EHDaysGR/#

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα