Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού από το Δήμο Βοΐου

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ γαστρονομίας και πολιτισμού από το Δήμο Βοΐου

Ένα τριήμερο φεστιβάλ γεμάτο πολιτιστικά, γαστρονομικά και χορευτικά δρώμενα θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνιστή το Δήμο Βοΐου.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Γαστρονομικές εκδηλώσεις, παραδοσιακοί χοροί, τα φημισμένα Χάλκινα, παρουσίαση της πανέμορφης και ανεξερεύνητης περιοχής του Δήμου Βοΐου που βρίσκεται στο νομό Κοζάνης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, το τριήμερο Παρασκευή 27 – Κυριακή 28 Μαΐου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο δήμος Βοΐου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τις πολιτιστικές, γαστρονομικές, φυσικές του ομορφιές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου,  οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία  να πάρουν μια εικόνα από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τα εμβληματικά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά σημεία του Δήμου Βοΐου και να γευτούν εντελώς δωρεάν ντόπιες, παραδοσιακές γαστρονομικές προτάσεις που θα παρασκευάζει σεφ της ομάδας του Δήμου Βοΐου καθώς επίσης και να δοκιμάσουν κρασιά τοπικής παραγωγής.

Μια σειρά από πολιτιστικά δρώμενα, με παραδοσιακά χορευτικά από την Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Τοπική Ορχήστρα Χάλκινων, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες νοητά στους τόπους του Δήμου Βοΐου. Μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στον αγροτικό και εναλλακτικό τουρισμό που προσφέρει ο Δήμος Βοΐου, μέσω της προβολής του προωθητικού/τουριστικού βίντεο «Μυστικά και Εκπλήξεις».

Το έθιμο των Καβαλάρηδων τον Δεκαπενταύγουστο στη Σιάτιστα

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Μαΐου

Πολιτιστική κληρονομιά – 18:00  – Έναρξη εκδήλωσης, 18:30  – Γαστρονομικό  Event,  19:30 – Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα χάλκινων, 20:00 – Παραδοσιακοί χοροί.

Παρουσίαση μοναστηριών, εκκλησιών, αρχοντικών, μουσείων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέσω του video wall που θα υπάρχει στο χώρο.

Σάββατο 28 Μαΐου  

Εναλλακτικός /Αγροτικός τουρισμός – 10:00 – Άνοιγμα 2ης ημέρας της εκδήλωσης,

11:00 – Προβολή εμβληματικών σημείων της περιοχής μέσω του video wall που θα υπάρχει στο χώρο, 12:30 – Χαιρετισμός Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή, Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρίας Καραγιάννη, ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης, 13:30 –  Γαστρονομικό Event, 14:00 – Παρουσίαση πέτρινων γεφυριών, Μαστοροχώρια, μονοπατιών, βουνών εναλλακτικού τουρισμού, βόλτα με τα άλογα κτλ. μέσω του video wall που θα υπάρχει στο χώρο της έκθεσης. Ακόμη θα προβάλλεται και το προωθητικό/τουριστικό  video του Δήμου Βοΐου «Μυστικά και Εκπλήξεις», 18:30 – Γαστρονομικό  Event, 19:30 – Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα χάλκινων, 20:00 – Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 29 Μαΐου

Έθιμα, Παραδόσεις, Τοπική Κουζίνα και Κρασί – 10:00 – Άνοιγμα 3ης (τελευταίας) ημέρας της εκδήλωσης, 11:00 – Προβολή όλων των εθίμων και παραδόσεων του Δήμου, όπως των Καβαλάρηδων τον Δεκαπενταύγουστο, Κλαδαριές και Μπουμπουσάρια κ.ά. μέσω του video wall που θα υπάρχει στο χώρο, 12:00 Ανοιχτή κουζίνα με φαγητά της περιοχής, 13:00 – Γαστρονομικό Event,  14:00 Παρουσίαση τοπικής κουζίνας και κρασιού, 17:00 – Τέλος εκδηλώσεων.

*

-Το τριήμερο Φεστιβάλ του Δήμου Βοΐου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή (ανάμεσα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το γλυπτό με τις ‘Ομπρέλες’), 27, 28 και 29 Μαΐου.

-Ώρες λειτουργίας Φεστιβάλ: Παρασκευή 27 Μαΐου 18:00 – 21:00, Σάββατο 28 Μαΐου 10:00 – 21:00, Κυριακή 29 Μαΐου: 10:00 – 17:00. Είσοδος Δωρεάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα