Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚυκλάδεςΤο «Tinos Food Paths» ταξίδεψε στην Αθήνα

Το «Tinos Food Paths» ταξίδεψε στην Αθήνα

Μαγειρική γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων της Τήνου με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, παστέλια πάνω σε φύλλα λεμονιάς, αμυγδαλωτά, φάβα, άγρια αγκινάρα και λιαστή ντομάτα.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Και αν αναρωτιέστε, τι είναι όλα τα παραπάνω, τηνιακά εδέσματα που επιμελήθηκε η πολύ δραστήρια ομάδα του Tinos Food Paths, στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA, που πραγματοποιήθηκε 8 – 11 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Η ομάδα του Tinos Food Paths, προσκεκλημένη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, παρουσίασε τις δράσεις της, και παράλληλα επιμελήθηκε γλυκές και αλμυρές γεύσεις που προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τηνιακά παστέλια πάνω σε φύλλα λεμονιάς καθώς και τα αμυγδαλωτά. Αντίστοιχα, ενθουσίασαν τα δύο αλμυρά πιάτα, τα οποία είχαν για βάση τους το πρώτο την φάβα και το δεύτερο τα μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα σε συνδυασμό με πολλά τοπικά προϊόντα όπως άγρια αγκινάρα, λιαστή ντομάτα, κάπαρη κ.ά.

Προώθηση γαστρονομίας, συνέργιες, εθελοντισμός, γιορτή

Η ομάδα του Tinos Food Paths, πέρα από τα τοπικά εδέσματα που ετοίμασε, παρουσίασε τις δράσεις της, προβάλλοντας βίντεο από την περσινή διοργάνωση και ομιλίες.

Τα σημεία που τονίστηκαν στις ομιλίες των εκπροσώπων των Tinos Food Paths που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αφορούσαν:

-την προώθηση της γαστρονομίας, του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσης της Τήνου

-τις συνέργιες που χτίζονται μεταξύ πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής

-την σταδιακή εδραίωση της Τήνου ως γαστρονομικό προορισμό

-την ενδυνάμωση του εθελοντισμού με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

-το κλίμα «γιορτής» που βιώνει όλο το νησί κατά την διάρκεια των δράσεων.

 *

-Η πρωτοβουλία δράσης των «TINOS FOOD PATHS» ξεκίνησε το 2015 από μια ομάδα επιχειρηματιών εστίασης του νησιού, με στόχο να συνδεθεί η ιστορία αυτού του τόπου με τη γεύση, και η Τήνος να εδραιωθεί ως γαστρονομικός προορισμός. Η ομάδα αυτή μεγάλωσε  και σήμερα συμμετέχουν επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους του τουρισμού, των προμηθειών και της αγροτικής παραγωγής. Παράλληλα μετράει περισσότερους από 300 μοναδικούς εθελοντές.

-Το φετινό Tinos Food Paths θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2019, στο νησί της Τήνου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα