Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΑνοίγει πανιά η Aegean Regatta!

Ανοίγει πανιά η Aegean Regatta!

74 ιστιοπλοϊκά σκάφη, πέντε προορισμοί, τρία νησιά, επτά ημέρες’ μία ακόμη Aegean Regatta – ο καταξιωμένος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας- ανοίγει αύριο πανιά!!

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης Aegean Regatta ανοίγει απόψε το βράδυ, με τη συγκέντρωση των κυβερνητών των σκαφών στις 20.00 και τη διοργάνωση της τελετής έναρξης στις 21.00 στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort.

DSC_0102 Carra

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras της Χαλκιδικής, που θα είναι και ο πρώτος χορηγός της διοργάνωσης, καθώς θα προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό των 74 σκαφών από εννέα χώρες.

Η εκκίνηση από το Porto Carras θα γίνει αύριο, Κυριακή 21 Αυγούστου στις 10 το πρωί, και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα ανοίξουν πανιά για τη Μύρινα της Λήμνου.

DSC_0093 Myrina

Το πρόγραμμα

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, οι ιστιοπλόοι θα έχουν την ημέρα τους ελεύθερη, έτσι ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές της Λήμνου.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει η δεύτερη ιστιοδρομία, με λιμάνι εκκίνησης τη Μύρινα και τερματισμό στον Άγιο Ευστράτιο. Πρόκειται για μια καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου, καθώς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί αποτελεί προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η τρίτη ιστιοδρομία περιλαμβάνει τη διαδρομή Αϊ Στράτης – Μήθυμνα (Μόλυβο) Λέσβου.

DSC_0361 Molyvos

Η Πέμπτη 25 Αυγούστου θα είναι ημέρα ξεκούρασης (day off) ενώ την Παρασκευή 26 Αυγούστου, η τέταρτη ιστιοδρομία περιλαμβάνει τον αγώνα Μόλυβος Λέσβου με τερματισμό στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Μυτιλήνη.

DSC_0253 Mytilini

Το Σάββατο 27 Αυγούστου θα έχει inshore αγώνες, ενώ το ίδιο βράδυ θα δοθεί η τελετή λήξης της Aegean Regatta.

Tips

-H Aegean Regatta διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

-Συντονιστής όμιλος της Aegean Regatta 2016 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές οι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, και Ι.Ο.Χίου.

-Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που η Aegean Regatta δεν ξεκινάει από νησί, αλλά από τις εγκαταστάσεις του Porto Carras, το οποίο αγκαλιάζει τις διοργανώσεις ιστιοπλοϊκών αγώνων, τηρώντας πιστά μια παράδοση πολλών ετών.

-Σ’ ότι αφορά τη μαρίνα του Porto Carras, είναι η μεγαλύτερη οργανωμένη μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα, με χωρητικότητα 315 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους έως 55μ. και βάθους 5,5μ., η οποία βραβεύεται για 17 συνεχή έτη με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία» για τα κρυστάλλινα νερά της και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα