Νέο κεφάλαιο ανοίγει στη γαστρονομία του ξενοδοχειακού ομίλου Lesante Collection με τον Νίκο Ισπυρούδη να αναλαμβάνει τη θέση του Culinary Director.
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Ένα νέο γαστρονομικό ταξίδι ξεκινούν τα πολυτελή resorts της Ζακύνθου με την ένταξη του καταξιωμένου σεφ Νίκο Ισπυρούδη ως Culinary Director στον όμιλο Lesante Collection και του νέου σεφ σε ένα από τα τρία ξενοδοχεία, του Lesante Cape.
Με τη δική του καθοδήγηση, η εμπειρία διαμονής στα resorts αποκτά μια νέα διάσταση, συνδυάζοντας δημιουργικότητα, αυθεντικές γεύσεις και σύγχρονες τεχνικές που αναδεικνύουν τον γαστριμαργικό πλούτο του Ιονίου.
«Ο Νίκος είναι άριστος γνώστης της συνολικής γαστρονομικής εμπειρίας που θέλουμε να δημιουργήσουμε στα Lesante Collection, ενώ το όραμά του ταυτίζεται απόλυτα με το δικό μας. Είναι μεγάλη μας χαρά λοιπόν να τον καλωσορίζουμε στον διευρυμένο του ρόλο στην εταιρεία και ανυπομονούμε να δούμε τη δημιουργικότητά του σε δράση και στο Lesante Cape», αναφέρει ο Διονύσης Βυθούλκας CEO της Lesante Collection.

Τοπικές πρώτες ύλες
Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, ο Νίκος Ισπυρούδης έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας. Τα τελευταία έξι χρόνια ηγήθηκε των εστιατορίων του Lesante Blu, με το Melia Fine Dining να διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Η φιλοσοφία του συνδυάζει την παράδοση της κουζίνας του Ιονίου με τις σύγχρονες τεχνικές, σε συνδυασμό με την αειφορία μέσω υλικών από βιώσιμες πηγές και τη συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς.
Επίκεντρο της μαγειρικής του Νίκου Ισπυρούδη είναι οι τοπικές, φρέσκες πρώτες ύλες, όπως το ελαιόλαδο, τα αρωματικά βότανα, τα λαχανικά, τα τυριά, τα ψάρια και τα θαλασσινά. «Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν τον χαρακτήρα της γης και της θάλασσας στα πιάτα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ.

Ένα νέο γευστικό κεφάλαιο ανοίγει στο Lesante Cape
Η βαθιά αφοσίωση του κ. Ισπυρούδη στην ανάδειξη της Ζακυνθινής-Επτανησιακής κουζίνας αντανακλάται στο όραμά του για το Lesante Cape.
Τα εστιατόρια του resort, το καθένα με τη δική του ταυτότητα, συνθέτουν ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την πλούσια πολιτισμική ιστορία του τόπου: το Fiore Fine Dining προσφέρει ένα σύγχρονο ταξίδι γεύσεων με degustation menus που αναδεικνύουν τις τοπικές πρώτες ύλες μέσα από μοντέρνες τεχνικές.
Στο Bostani Farm to Table, η μαγειρική βασίζεται σε ανοιχτή φωτιά και παραδοσιακές μεθόδους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιολογικά λαχανικά και ντόπιο κρέας.

Το Novita εστιάζει στην ψαροφαγία με πιάτα που τιμούν τις γεύσεις της θάλασσας, ενώ η Taverna δημιουργεί αυθεντικές ελληνικές συνταγές.
Στο Elea, το πρωινό περιλαμβάνει φρέσκα προϊόντα της περιοχής και παραδοσιακές πίτες που ετοιμάζονται μπροστά στους επισκέπτες, ενώ το δείπνο τους ταξιδεύει καθημερινά σε διαφορετικά νησιά του Ιονίου μέσα από τις γεύσεις του.
Παράλληλα, το Kafeneio και τα μπαρ του ξενοδοχείου, Kyma Beach Bar και Novita Pool Bar, εστιάζουν στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία με παραδοσιακούς μεζέδες και σνακ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο πρωινό, το οποίο αναβαθμίζεται σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Κάθε λεπτομέρεια μελετάται προσεκτικά, με έμφαση στη φρεσκάδα, την τοπική παραγωγή και τις βιολογικές πρώτες ύλες.
Η ποικιλία των γεύσεων είναι πλούσια, συνδυάζοντας παραδοσιακές τοπικές σπεσιαλιτέ με εκλεπτυσμένες gourmet επιλογές.
Παράλληλα, προσφέρονται εξατομικευμένες προτάσεις για κάθε διατροφική προτίμηση, από vegan και vegetarian επιλογές μέχρι gluten-free, sugar-free και ειδικά πιάτα για ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες. Έτσι, κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα πρωινό προσαρμοσμένο στις δικές του προτιμήσεις, με έμφαση στην ποιότητα και την αυθεντική γεύση.

Εμπειρία πέρα από τις γεύσεις
Το όραμα του Νίκου Ισπυρούδη για τη Lesante Collection δεν περιορίζεται μόνο στα πιάτα, αλλά αφορά στη συνολική γαστρονομική εμπειρία. Η αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, η αφήγηση της ιστορίας πίσω από κάθε συνταγή και η δημιουργία θεματικών βραδιών με guest chefs είναι μερικά από τα στοιχεία που θα αναβαθμίσουν τη γευστική ταυτότητα του Lesante Cape.
Επιπλέον, μια σειρά από ξεχωριστές δραστηριότητες όπως, μαθήματα μαγειρικής, γευσιγνωσία κρασιού και πικνίκ στον αμπελώνα, θα ολοκληρώσουν την εμπειρία των επισκεπτών στο resort, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν μοναδικές αναμνήσεις και μια ουσιαστική σύνδεση με το νησί.
Με αυτήν τη στρατηγική, η Lesante Collection θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει την πολυτέλεια, την παράδοση και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

*
-Ο όμιλος Lesante Collection, της οικογένειας Βυθούλκα, δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ζακύνθου από το 1986, προσφέροντας υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλής αισθητικής.
-Σήμερα διαθέτει τρία ξενοδοχεία στο νησί: Το 5άστερο Lesante Classic Luxury Hotel & Spa στην περιοχή Τσιλιβί, με 119 δωμάτια και σουίτες, μέλος του ομίλου Preferred Hotels & Resorts, το 5άστερο Lesante Blu Exclusive Beach Resort στην περιοχή Τραγάκι με 92 σουίτες, μέλος των The Leading Hotels of the World και το πιο πρόσφατο εγχείρημα, το 5άστερο Lesante Cape στην περιοχή Ακρωτήρι, με 95 σουίτες και βίλες, μέλος επίσης των Τhe Leading Hotels of the World.