Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΝέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη!

Νέο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη!

Πιο κοντά με τις Κυκλάδες έρχεται η Θεσσαλονίκη, με μια νέα απευθείας αεροπορική σύνδεση, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λιγότερο από ένα μήνα!

Ντ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Συγκεκριμένα, η Aegean ξεκινάει την απευθείας σύνδεση από Θεσσαλονίκη προς Πάρο, από τις 4 Αυγούστου 2016.

Πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Πέμπτη και Σάββατο με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 13.10 και άφιξη στην Πάρο στις 14.10.

Αντίστοχα, από το νησί το αεροσκάφος της Olympic Air, τύπου Dash 8 Q400, 78 θέσεων, θα αναχωρεί στις 11.40 με άφιξη στο “Μακεδονία” στις 12.45.

9.000 θέσεις

Με τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, η Olympic Air έχει πλέον τη δυνατότητα να επιχειρεί στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους και έτσι δύναται να προσφέρει τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο πολλαπλάσιες διαθέσιμες θέσεις.

Ετσι, η Olympic Air, διαθέτει 9.000 θέσεις σε προσφορά για τα δρομολόγια Πάρο – Αθήνα και Πάρο – Θεσσαλονίκη για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, με τιμές από 39 ευρώ (κράτηση εισιτηρίων έως αύριο 20 Ιουλίου 2016).

Νέο αεροδρόμιο

Η παραπάνω απευθείας σύνδεση πραγματοποιείται με αφορμή τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου, που θα δίνει τη δυνατότητα να το προσεγγίζουν μεγαλύτεροι τύποι αεροσκαφών.

Η εκτιμώμενη πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου είναι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι η Aegean και η Olympic Air υπήρξαν βασικοί αρωγοί στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου, καθώς μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και κατασκευής του νέου διαδρόμου από την Πολιτεία (αρχές του 2015), υποστήριξαν οικονομικά, μετά από έγκριση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,  την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και τα έργα υποδομής του νέου αερολιμένα.

Η χρηματοδότηση και κατασκευή του τερματικού σταθμού, έγιναν με την υποστήριξη των εταιρειών σε διάστημα μόνο λίγων μηνών του 2016, προκειμένου να συμπληρωθεί άμεσα η σημαντική επένδυση του Δημοσίου και να επιτραπεί επιτέλους η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα της Πάρου, χωρίς να χαθεί άλλη μία τουριστική περίοδος.

 

 

.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα