Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑνατολική ΜακεδονίαΚινηματογραφικοί παραγωγοί αναζητούν τοποθεσίες στην Ελλάδα!

Κινηματογραφικοί παραγωγοί αναζητούν τοποθεσίες στην Ελλάδα!

«Τhe Giaour» είναι το όνομα της μεγάλου μήκους ταινίας από τη Μεγάλη Βρετανία, ο παραγωγός της οποίας αναζητεί τοποθεσίες στην Ελλάδα, για γυρίσματα.

Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Χανιά και Ρέθυμνο είναι οι πόλεις που επισκέφτηκε ο Gareth Jones, παραγωγός της ταινίας «Τhe Giaour», από τη Μεγάλη Βρετανία.

Από αριστερά: Τατιάνα Βέρμπη (location manager), Βένια Βέργου (διευθύντρια του Hellenic Film Commission), Gareth Jones (παραγωγός), Ιωάννα Δάβη (Indigo View), Αναστασία Ιωσηφίδου (Δήμος Καβάλας – Πρόεδρος «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»)

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η πρώτη επικοινωνία του Gareth Jones (Withnail and I, Mona Lisa, The Hard Word), παραγωγού της ταινίας, με τη Βένια Βέργου, διευθύντριας του Hellenic Film Commission, στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών άνοιξε το δρόμο για την οργάνωση αυτού του ταξιδιού.

Ο παραγωγός της ταινίας έφυγε ενθουσιασμένος από τις τοποθεσίες που επισκέφτηκε στην Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός της παραγωγής της ταινίας ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και εφόσον επιλεγεί η χώρα μας για την κινηματογράφηση της, θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικές τοποθεσίες 6 εβδομάδες γυρισμάτων.

Η ταινία

Η ταινία «Τhe Giaour», σε σενάριο και σκηνοθεσία της Rika Ohara (The Heart of No Place) βασίζεται και είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Λόρδου Βύρωνα  «Ο Γκιαούρης» (1813).

Το ίδιο ποίημα ενέπνευσε τον Ντελακρουά να ζωγραφίσει τη «Μάχη του Γκιαούρη και του Χασάν» (1826).

Το σενάριο της ταινίας περιγράφει μια κοινωνία μεταξύ Ανατολής και Δύσης μέσα στον ελληνικό χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το διαφορετικό θρησκευτικό και εθνοτικό υπόβαθρο των πρωταγωνιστών, αλλά και ζητήματα έμφυλων ταυτοτήτων και σεξουαλικότητας διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσεται η πλοκή.

*

-Τα recce -δηλαδή η οργάνωση διερευνητικών ταξιδιών των παραγωγών σε διάφορες χώρες για την επιλογή των ιδανικών τοποθεσιών για τα γυρίσματα των ταινιών τους-, αποτελούν κοινή πρακτική των Film Commissions με στόχο την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών. Ο Gareth Jones, παραγωγός της ταινίας «Τhe Giaour», είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα ένα αντίστοιχο ταξίδι στην Ισπανία για την αναζήτηση τοποθεσιών.

-Ο Gareth Jones μαζί με τη Βένια Βέργου επισκέφτηκαν διάφορα σημεία στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο στο τέλος του Ιουλίου 2018. Οι τοποθεσίες στη Βόρεια Ελλάδα προτάθηκαν από την location manager Τατιάνα Βέρμπη και στην Κρήτη από την ομάδα της εταιρείας παραγωγής Indigo View, Ιωάννα Δάβη και Δημήτρη Ξενάκη. Στις επισκέψεις τους είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους των κατά τόπους δήμων και περιφερειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα