Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΈρχονται οι Ημέρες Ποδηλάτου στο Ρέθυμνο της Κρήτης

Έρχονται οι Ημέρες Ποδηλάτου στο Ρέθυμνο της Κρήτης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνονται στο Ρέθυμνο οι Ημέρες Ποδηλάτου (Bike Friendly Days), σε μια περιοχή με ένα ποδηλατικό δίκτυο 20 χλμ. και 22 ποδηλατικών διαδρομών.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ποδηλατοδιαδρομές, ημερίδα με κεντρικό θέμα – τι άλλο;- το ποδήλατο, αναλύοντας τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού γενικότερα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις Ημέρες Ποδηλάτου (Bike Friendly Days) που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, 1 – 3 Ιουνίου, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (σ.σ. στις 3 Ιουνίου).

Τόσο η ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ όσο και ο Δήμος Ρεθύμνης κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα συνδιοργανώσουν μια σειρά εκδηλώσεων με ποδηλατοδιαδρομές που διέρχονται και από διάφορα αξιοθέατα του Δήμου Ρεθύμνης. 

Ημερίδα για τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού

Ειδικότερα,  την Παρασκευή 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα, το BIKE FRIENDLY FORUM – ΡΕΘΥΜΝΟ, στην οποία θα παρουσιαστούν δραστηριότητες, οφέλη, προοπτικές του ποδηλατικού τουρισμού και η συνεισφορά του στα οικονομικά-κοινωνικά-πολιτικά τεκταινόμενα των προορισμών.  

Την παρουσίαση και περιγραφή του δικτύου – δήμων, ξενοδοχείων, εταιρειών, ειδικών BIKE FRIENDLY, θα παρουσιάσει ο επιστημονικός σύμβουλος του δικτύου BIKE FRIENDLY Χρήστος Πετρέας, ο οποίος θα αναφερθεί και στις προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού γενικότερα.  

Σε ειδική ενότητα στο φόρουμ, θα παρουσιαστούν εμπειρίες δράσεων και υπηρεσιών για τους «ταξιδιώτες του ποδηλατικού τουρισμού» από τον Νέστορα Μπαλάσκα, εκπρόσωπο του πρακτορείου Attica Reisen, πιστοποιημένο ως GREEK BIKE SPECIALIST, από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Πρακτόρων Ρεθύμνου Βαγγέλη Πετρουλάκη καθώς και από εκπρόσωπο του ξενοδοχείου Ibiscos πιστοποιημένο με το σήμα BIKE FRIENDLY HOTEL. 

H ημερίδα BIKE FRIENDLY FORUM θα ολοκληρωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, με τίτλο: «Οφέλη, προοπτικές, δυνατότητες για τον ποδηλατικό τουρισμό».

Ποδηλατοβόλτα στην πόλη του Ρεθύμνου

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, στην πόλη του Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ποδηλατοβόλτα, αφιερωμένη στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Γιώργος Καπετανάκης, μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ρεθύμνης «ΑΤΛΑΣ», υποστηρικτή των BIKE FRIENDLY DAYS. 

Προορισμοί φιλικοί στο ποδήλατο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Ημέρες Ποδηλάτου στο Ρέθυμνου θα συμμετέχουν και προορισμοί που είναι φιλικοί προς το ποδήλατο και πιστοποιημένοι από το δίκτυο Bike Friendly.

Συγκεκριμένα, θα δώσουν το ‘παρών’ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμος Κω. Στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης θα είναι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και στην περίπτωση της Κω η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω Σέβη Βλάχου, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν το ποδήλατο ως μορφή βιώσιμης ανάπτυξης και ως τουριστική δραστηριότητα, με τις δραστηριότητες των δήμων τους. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το ποδήλατο

Στο Δήμο Ρεθύμνης το πρώτο βήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσω της ανάπτυξης των απαραίτητων υποδομών με 20 χιλιόμετρα ποδηλατικού δικτύου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Το ποδηλατικό δίκτυο στην περιφέρεια του Ρεθύμνου περιλαμβάνει 22 διαδρομές με ποδήλατο στην ευρύτερη περιοχή, 12 από τις οποίες συνδέουν το Ρέθυμνο με διάσημα αξιοθέατα, καθώς επίσης μέσω της εξέλιξης της ποδηλασίας ως εργαλείου του εναλλακτικού τουρισμού.

Η πόλη του Ρεθύμνου προωθεί την αειφόρα ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιφέρεια, με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών.

*

-Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 1-3 Ιουνίου για τις Ημέρες Ποδηλάτου στο Ρέθυμνο, χαιρετισμούς και παρεμβάσεις θα απευθύνουν εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης και η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη.

-Επιπλέον, το «παρών» θα δώσουν πλήθος επαγγελματιών και επιχειρηματιών της τουριστικής βιομηχανίας. 

H αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη με συνεργάτη της κατά τη διάρκεια της περσινής συνέντευξης Τύπου για τις Ημέρες Ποδηλάτου στο Δήμο Ρεθύμνης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα