Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη!

Νέα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη!

Σε ενίσχυση των πτητικών της δρομολογίων προχωράει η αεροπορική εταιρία Ellinair, ενώ παράλληλα προσθέτει και νέους προορισμούς, από τη Θεσσαλονίκη.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κύθηρα και Αθήνα είναι προορισμοί που κάποιους ήδη εκτελεί η Ellinair και άλλους τους ξεκινάει εντός της θερινής περιόδου, δίνοντας την ευκαιρία στο επιβατικό κοινό να ταξιδέψει απευθείας από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δίχως ταλαιπωρία, τόσο σε νησιά του Αιγαίου, όσο και του Κρητικού Πελάγους και του Μυρτώου Πελάγους.

Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη, πραγματοποιώντας τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. Η έναρξη των δρομολογίων ξεκινάει την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με ώρα αναχώρησης στις 18.00. Αντίστοιχα η πτήση από Σαντορίνη είναι στις 19.45 με ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη στις 20.50.

Η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται και με τη Ρόδο, από την Κυριακή 26 Ιουνίου, με συχνότητα δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Κυριακή. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Airbus A319, με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 15.20 και άφιξη στο νησί στις 18.40. Από κει η αναχώρηση είναι στις 19.30.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της Ellinair ενισχύεται το ήδη υπάρχον δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο, και αντί για τρεις φορές την εβδομάδα, από Δευτέρα 13 Ιουνίου θα πραγματοποιείται 4 φορές, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή.

Τέλος, από Θεσσαλονίκη ξεκινάει και πάλι το δρομολόγιο προς Αθήνα, δυο φορές την εβδομάδα, πτήση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και Κυριακή, με αεροσκάφος τύπου Airbus A319, με ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 18.00 (Παρασκευή) και στις 19.00 (Κυριακή).

DSCN0106

Θεσσαλονίκη – Κύθηρα

Όμως, και τα Κύθηρα έρχονται πιο κοντά στο κοινό της Βορείου Ελλάδος, και συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 7 Ιουλίου, εγκαινιάζεται το νέο δρομολόγιο, Θεσσαλονίκη – Κύθηρα, το οποίο θα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, με αεροσκάφος τύπου Avro RJ 85.

Η ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη είναι στις 13.40 με άφιξη στα Κύθηρα στις 14.50. Από κει η αναχώρηση είναι στις 17.10 με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 18.20.

 

Πτήσεις από Αθήνα και Ηράκλειο

Επιπρόσθετα, η αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Μουζενίδη, θα εκτελεί και πάλι πτήσεις Αθήνα – Σαντορίνη – Αθήνα, τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, εγκαινιάζεται το δρομολόγιο Ηράκλειο – Σαντορίνη, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, δρομολόγιο το οποίο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Boeing 737.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε όλες τις πτήσεις της Ellinair, ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει με αποσκευή βάρους έως και 20 κιλών, χωρίς χρέωση, καθώς και χειραποσκευή 5-8 κιλών, ανάλογα με τον τύπο αεροσκάφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα