Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΔωδεκάνησαΑθλητικός τουρισμός στην Πάτμο!

Αθλητικός τουρισμός στην Πάτμο!

Πάτμος δεν είναι μόνο θρησκευτικός τουρισμός’ η Πάτμος, φέτος, υποδέχεται και τον αθλητικό τουρισμό!

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Patmos Revelation_Photo 1_by Elias Koutoumanos Φωτ. Ηλίας Κουτουμάνος

Patmos Revelation ονομάζεται η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού που πραγματοποιείται, φέτος, για πρώτη φορά, στο ιστορικό νησί, την Πάτμο.

Το 1ο Patmos Revelation, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, στην Πάτμο, περιλαμβάνει αγώνες τρεξίματος 5 χλμ. (με αφετηρία τη Σκάλα, ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή προς Γροίκο και επιστροφή στη Σκάλα) και 15 χλμ. (με αφετηρία τη Σκάλα, ακολουθώντας την παραλιακή διαδρομή προς Γροίκο, μετά το ανηφορικό τμήμα για τη Χώρα και επιστροφή στη Σκάλα).

Επίσης, περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο Γροίκου. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές είναι 1 μιλίου (1,6χλμ.).

Τις διαδρομές τρεξίματος έχει επιμεληθεί και σχεδιάσει ο κορυφαίος στο είδος του διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.

Φωτ. Patmos Aktis

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης

Σ’ ότι αφορά την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης η διαδρομή είναι σχεδιασμένη από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της κολύμβησης, Νίκο Γέμελο (προπονητής που μας έχει χαρίσει αμέτρητες Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης).

«Για πρώτη φορά θα βρεθούμε στο πανέμορφο νησί της Πάτμου για να διοργανώσουμε έναν αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές ασφαλείας. Το κορυφαίο αυτό Ολυμπιακό άθλημα θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και στόχος μας είναι μέσω του αθλητικού τουρισμού να προωθήσουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό» δηλώνει, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Γέμελος, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών της διοργάνωσης.

Patmos Revelation_Photo 2_by Patmos Aktis Suites & SpaΦωτ. Patmos Aktis

Εγγραφές συμμετοχής

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή σας στο 1ο Patmos Revelation έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στον παρακάτω σύνδεσμό που ακολουθεί, μπορείτε να δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας: http://activemedia.com.gr/product/patmos-revelation/.

*

-Το Patmos Revelation θα πραγματοποιηθεί στην Πάτμο 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2017.

-Το Patmos Revelation πραγματοποιείται για καλό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων του θα διατεθούν για την ενίσχυση της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής (Πατμιάδα του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή).

-Την ασφάλεια των αθλητών έχει αναλάβει η Ναυαγοσωστική Σχολή Κατερίνης, Lifeguard Patrol.

-Η διοργάνωση θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας στους συμμετέχοντες αφήνοντας τους πίσω υπέροχες αναμνήσεις από έναν ιερό τόπο, όπως το νησί που έζησε ο Ιωάννης ο Θεολόγος.

-Ο δήμος Πάτμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Active Media έχουν ως στόχο να αναδείξουν το στοιχείο του αθλητικού τουρισμού και να προσελκύσουν όσο περισσότερους τουρίστες για να συμμετάσχουν, να αγωνιστούν και παράλληλα να γνωρίσουν μέρος της ιστορίας και του Χριστιανισμού.

-Σ’ ότι αφορά τη μετάβαση και τη διαμονή για όσους συμμετάσχουν στο Patmos Revelation, η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει ειδικά δρομολόγια από την Blue Star Ferries, καθώς και ελκυστικά πακέτα με αρκετά προνόμια. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων θα φροντίσει το VitaNTravel, το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης.

-Επίσημοι Χορηγοί: Blue Star Ferries, Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος». Επίσημοι Υποστηρικτές: Patmos Aktis Suites & Spa, 1001 flights. Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο: VitaNTravel.

-Χορηγός επικοινωνίας στο 1ο Patmos Revelation είναι και το DEBBIESTRAVEL.GR.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα