Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΑνοίγει ξανά ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Σαντορίνης

Ανοίγει ξανά ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Σαντορίνης

Ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια της Σαντορίνης, ο Κουκούμαβλος, ανοίγει ξανά τις πόρτες του μέσα στο πανέμορφο Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι και υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Την αναβίωση και την αναγέννηση ενός εκ των πλέον σημαντικών εστιατορίων της Σαντορίνης, ακόμη και της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο Όμιλος Katikies.

Πρόκειται για το ιστορικό και πολυβραβευμένο εστιατόριο Koukoumavlos, διάσημο για την καινοτόμο και τολμηρή ελληνοκεντρική fusion κουζίνα του σεφ Νίκου Πουλιάση, το οποίο ξανανοίγει τις πόρτες του, αλλά αυτή τη φορά στο συγκλονιστικό περιβάλλον του πολυτελούς ξενοδοχείου Katikies Chromata.

Μέσα σε ένα σκηνικό κυκλαδίτικης κομψότητας και μινιμαλιστικής φινέτσας, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιούχα σημεία της Καλντέρας και με θέα που κόβει την ανάσα στο απέραντο της θάλασσας και τη μεγαλοπρέπεια του ηφαιστείου, ο Κουκούμαβλος υποδέχεται την ένδοξη νέα εποχή του.

Ιστορία από το… 1989

Ο Κουκούμαβλος γεννήθηκε το μακρινό 1989, σε μία Σαντορίνη πολύ διαφορετική από αυτή που σήμερα γνωρίζουμε, όταν ένας νέος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος και τολμηρός σεφ, ο Νίκος Πουλιάσης, αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

Αυτό ήταν ο Κουκούμαβλος, που ήταν γραφτό να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά εστιατόρια όλων των εποχών. Ο Νίκος Πουλιάσης ήταν αυτοδίδακτος, όμως κάποιες φορές το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση μπορεί να αποδειχθούν εξίσου σημαντικά με τα πτυχία. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί του, η καινοτόμος σκέψη του και οι διαρκείς πειραματισμοί του προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία.

Στην οικογένεια Katikies

Ερχόμενοι στο σήμερα, το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης εντάσσεται στην οικογένεια Katikies και βρίσκει το νέο του σπίτι στο πανέμορφο σκηνικό του Katikies Chromata στο Ημεροβίγλι.

Η μακρά και στενή φιλία του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι, executive chef του Ομίλου Katikies, και του εξαιρετικού σεφ Νίκου Πουλιάση επισφραγίζεται μέσα από αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική για το γαστρονομικό τοπίο της Σαντορίνης συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον Κουκούμαβλο τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας.

Νίκος Πουλιάσης (αριστερά), Έκτορας Μποτρίνι (δεξιά)

Τα καλύτερα υλικά από τη γη και τη θάλασσα της χώρας μας μεταμορφώνονται σε μοναδικά πιάτα, έτοιμα να ταξιδέψουν τους απαιτητικούς επισκέπτες μας στο χρόνο και το χώρο και να τους προσφέρουν μία συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.

*

-Οι Katikies είναι μία εντυπωσιακή συλλογή από επτά πολυτελή ελληνικά ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Η μαγευτική τους ατμόσφαιρα και το μοναδικό τους πνεύμα φιλοξενίας εμπνέεται από τα συναισθήματα που ξυπνούν τα νησιά αυτά στην καρδιά κάθε ταξιδευτή.

-Τα ξενοδοχεία Katikies γεννήθηκαν από το πάθος της ίδιας ακριβώς έμπνευσης. Οι τοποθεσίες των ξενοδοχείων συνδυάζουν την ηρεμία με την ιδιωτικότητα, προσφέροντας ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία που τους περιβάλλει.

-Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εναρμονίζεται απόλυτα με τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο, τον οποίο και αναδεικνύει, προσφέροντας τελικά στους ταξιδιώτες μία γεύση αυθεντικής και συνάμα πολυτελούς φιλοξενίας. Παρά το γεγονός πως τα ξενοδοχεία ανακαινίζονται μέσα στο χρόνο, κατορθώνουν να προσαρμόζονται τέλεια στο ανυπέρβλητο φυσικό τοπίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα