Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΑμοργός: 16o Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ – 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού

Αμοργός: 16o Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ – 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού

«Γαστρονομία – Πολιτισμός – Τουρισμός» είναι το θέμα του φετινού 16ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ που θα διεξαχθεί στην Αμοργό.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

 Για άλλη μια χρονιά, 16η συνεχή, διεξάγεται το διεθνές συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ στο κυκλαδίτικο νησί της Αμοργού.

Το φετινό θέμα του συνεδρίου αφορά τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, ως αφιέρωμα στην ανάληψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί 31 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, στους χώρους του «Aegialis Hotel & Spa» στην Αιγιάλη, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικείων Συλλόγων των Κυκλάδων, των δήμων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τη γαστρονομία των νησιών τους.

Στόχος είναι οι τοπικές γεύσεις να ξεπεράσουν τα Ελληνικά σύνορα, αναδεικνύοντας τη σημασία της Ελληνικής γαστρονομίας και διατροφής ως μέρος του πολιτισμού και του τουρισμού της χώρας.

Από την περσινή τελετή βραβείων των νικητών (φωτ. Ντ.Χ.)

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Παράλληλα με το 16ο ΥΠΕΡΙΑ, θα διεξαχθεί το 9o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, με τη συμμετοχή νέων κινηματογραφιστών και παραγωγών απ’ όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Ακαδημία Κινηματογράφου για νέους και φοιτητές.

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Νέοι & εργασία, γυναίκες & εργασία».

Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

Α.Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας

Β. Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,

Γ. Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

Δ. Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ και του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι και το Debbiestravel.gr.

*

Το16ο Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ και το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού θα διεξαχθούν 31 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου, στο «Aegialis Hotel & Spa» στην Αιγιάλη της Αμοργού.

-Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει βιωματικές εμπειρίες στο νησί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, σε μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους, σε οικισμούς κ.ά. Παράλληλα, θα διεξάγονται επιδείξεις μαγειρικής πάνω στην τοπική κουζίνα.

-Το Φεστιβάλ της Αμοργού βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, επιλεγμένες από Διεθνή κριτική επιτροπή. Αποτελεί επίσης μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT, με έδρα τη Βιέννη.

-Η προβολή των ταινιών του Φεστιβάλ και του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

-Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού σε συνεργασία με το δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

-Για συμμετοχή στο Φεστιβάλ και το Συνέδριο ενημερωθείτε στο www.yperia.gr και στο τηλ. 22850 73393, e-mail: info@yperia.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα