Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη38 παραλίες χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία»

38 παραλίες χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία»

Τριανταοκτώ  παραλίες, βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», χάνουν το βραβείο τους.

Παραλίες σε Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Λασίθι, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Φθιώτιδα, 38 στο σύνολο, αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο τους με τη «Γαλάζια Σημαία» επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Οι 38 ακτές που αποσύρονται

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Ακτή Αλυκανάς, Ακτή Αλυκές, Ακτή Αμμούδι, Ακτή Άμπουλα Τραγάκι, Ακτή Άμπουλα Ψαρού, Ακτή Αργάσι, Aκτή Αρκαδιανού-Κούκλα, Ακτή Γάιδαρος, Ακτή Γέρακας, Ακτή Δημοτική Ακτή Κρυονερίου – Πλαζ ΕΟΤ, Aκτή Καλαμάκι 1, Aκτή Καλαμάκι 2-Λούρος, Aκτή Κατραγάκι/Eleon Grand Resort, Ακτή Λαγανάς/Zante, Ακτή Λίμνη Κεριού, Ακτή Μπανάνα, Ακτή Μπούκα, Ακτή Τσιλιβή.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ακτή Άβυθος, Ακτή Άμμες, Ακτή Αντίσαμος, Ακτή Λουρδάς, Ακτή Μύρτος, Ακτή Πλατύς Γιαλός, Ακτή Σκάλα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ακτή Νέοι Επιβάτες, Ακτή Ποταμός, Δήμος Θερμαϊκού.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ακτή Καμάρι 1, Ακτή Καμάρι 2, Ακτή Περίβολος, Ακτή Περίσσα, Ακτή Αγ. Γεώργιος.

ΛΑΣΙΘΙ – ΚΡΗΤΗ

Ακτή Χιόνα, Δήμος Αγίου Νικολάου.

ΑΧΑ΅ΙΑ

Ακτή Διγελιώτικα, Ακτή Πούντα,  Ακτή Ελαιώνας, Δήμος Αιγιαλείας.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ακτή Λιβρίχιο, Δήμος Λοκρών, Ακτή Σουβάλα, Δήμος Λοκρών.

Σοβαρές ελλείψεις

Οι αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Σύμφωνα με τα κριτήρια του Προγράμματος, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

*

-Δεδομένου ότι η βράβευση αφορά την προηγούμενη και όχι την τρέχουσα χρονιά, αν οι επαναληπτικές αξιολογήσεις που θα γίνουν σε αυτές τις ακτές δε δείξουν πλήρη αντιμετώπιση των προβλημάτων πριν το τέλος της κολυμβητικής περιόδου, οι συγκεκριμένες ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση το 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα