Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑναγνώριση ευρωπαϊκού επιπέδου για το MAZI Travel

Αναγνώριση ευρωπαϊκού επιπέδου για το MAZI Travel

Ευρωπαϊκή αναγνώριση απέσπασε πρόσφατα το ταξιδιωτικό γραφείο MAZI Travel, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά.

Συγκεκριμένα, το MAZI Travel, ταξιδιωτικό γραφείο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα του απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το σήμα EYCH, για το έργο του «DIVE IN HIS- TORY | UNDERWATER CULTURAL ROUTES IN GREECE AND ITALY».

Η αιτιολογία αυτής της απόφασης είναι ότι το έργο αυτό – της ανάδειξης των ενάλιων αρχαιοτήτων σε Ελλάδα και Ιταλία – μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη ενός ή περισσοτέρων από τους στόχους του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, όπως εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Η Mazi travel and events αναγνωρίστηκε ως ένας από τους Επίσημους Διοργανωτές Δραστηριοτήτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκή αναγνώριση απέσπασε πρόσφατα το ταξιδιωτικό γραφείο MAZI Travel, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά

Το σήμα EYCH

Τι σημαίνει όμως το σήμα EYCH; Εντός του 2018, θα εορταστεί η ποικιλόμορφη Πολιτιστική μας Κληρονομιά σε όλη την Ευρώπη – σε επίπεδο ΕΕ, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να ασχοληθούν με την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Το σύνθημα για το έτος είναι: Η κληρονομιά μας: όπου το παρελθόν συναντά το μέλλον.

Μέσα στο έτος θα παρουσιαστούν σε όλη την Ευρώπη μια σειρά πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προσεγγίσουν και να εμπλακούν περισσότερο στην πολιτιστική τους κληρονομιά.

*

– Το ταξιδιωτικό γραφείο Mazi travel εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα γραφεία, στην Τσιμισκή 85. Γραφεία υπάρχουν και στην Αθήνα καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα