Με ένα ποτήρι σαμπάνια μας καλωσόρισαν τα στελέχη του Hyatt Regency Thessaloniki, με αφορμή την παρουσίαση του νέου του χειμερινού μενού, με την υπογραφή του executive chef, Απόστολου Αλτάνη.
Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
«Απόψε, έχουμε ετοιμάσει ένα μενού, για εσάς, το οποίο, βεβαίως στηρίζεται στην ελληνική κουζίνα, στην ελληνική, δημιουργική κουζίνα» μας καλωσόρισε χθες ο executive chef, Απόστολος Αλτάνης, στο εστιατόριο «Ambrosia» του Hyatt Regency Thessaloniki.
Βελουτέ από παντζάρι με χτένια σοτέ, αυγό ορτυκιού και χαβιάρι ήταν το πρώτο πιάτο του χθεσινού μενού, με την πραγματικά εντυπωσιακή του παρουσίαση.
Εξαιρετικός και ο πιπεράτος τόνος μαζί με το μαρινάτο φιλέτο τσιπούρας, τον μαύρο ταραμά και το κρίταμο τουρσί.
Ακολούθησε το σορμπέ ρόδι με ζελέ πράσινου μήλου και ρακή.
Όσο για το κυρίως πιάτο, η ομάδα του κ. Αλτάνη, είχε ετοιμάσει ένα γευστικότατο μοσχαρίσιο κότσι με ραβιόλες, μορχέλες και σος κρασιού με άρωμα κέδρου. Ένα πιάτο που πραγματικά «έκλεψε» τις εντυπώσεις.
Τέλος, μας γλύκαναν με μια καρυδόπιτα με παγωτό τρούφα, κρέμα κάστανου και σος πικρής σοκολάτας, με την υπογραφή του pastry chef, Αλέξανδρου Αλεξίου.
Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Αραμπατζής, μέχρι πρότινος executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki, εκτελεί χρέη, και πάλι executive chef στο Hyatt Regency Riyadh Olaya στο Ριάντ.
Το χειμερινό μενού
Τι γεύσεις όμως ξεδιπλώνονται μέσα από την κάρτα του χειμερινού μενού του «Ambrosia» που έχει ετοιμάσει ο executive chef, Απόστολος Αλτάνης, και η ομάδα του Hyatt Regency Thessaloniki;
Από σαλάτες και ορεκτικά, εκτός από τη Βελουτέ από παντζάρι με χτένια σοτέ, αυγό ορτυκιού και χαβιάρι αλλά και τον πιπεράτο τόνο μαζί με το μαρινάτο φιλέτο τσιπούρας, τον μαύρο ταραμά και το κρίταμο τουρσί που δοκιμάσαμε, ξεχωρίζουμε το ψητό ταλαγάνι με τρυφερά φύλλα λαχανικών, αφρό λεμονιού και μαρμελάδα από φιρίκι, κεφτεδάκια μπακαλιάρου και γαρίδας με μαγιονέζα παντζαριού και αέρα μοσχολέμονου αλλά και μυλοκόπι και γαρίδες σαγανάκι με κρόκο Κοζάνης, τσίπουρο και άνηθο.
Στην κατηγορία «Ζυμαρικά & Ριζότο», εκτός από τις ραβιόλες με το μοσχαρίσιο κότσι, μορχέλες και σος κρασιού με άρωμα κέδρου, ξεχωρίζουμε το γιουβέτσι με χταπόδι και λούζα Τήνου, μετσοβόνε και πιπεριά τσούσκα και το ριζότο από μανιτάρια του δάσους με βασιλομανίταρα και άρωμα μαύρης τρούφας.
Από την κατηγορία «Θάλασσα» έρχεται το φιλέτο χιόνας με πουρέ σελινόριζας, λάχανο αρωματισμένο με πιπεράτο λουκάνικο και σος αυγολέμονο, το μυλοκόπι φρικασέ με σέσκουλα, σταμναγκάθι και μαρμελάδα λεμονιού κ.ά.
Από τη δε «Φάρμα», τι θα λέγατε για μια σπαλομπριζόλα σχάρας με πουρέ μοβ πατάτας και πράσο κονφί ή για χοιρινό φιλέτο με κρούστα καπνιστού χοιρινού κρέμα τρούφας Χολομώντα και σος φασκόμηλου;
Όσο για το επιδόρπιο, εκτός από την καρυδόπιτα με παγωτό τρούφα, κρέμα κάστανου και σος πικρής σοκολάτα, επιλέγουμε και τη μους ελληνικού καφέ με παγωτό τριαντάφυλλο μπισκότο βανίλιας και μαρσμέλοου με μέλι και κακάο!
Ναι, καταλαβαίνω, σας άνοιξε η όρεξη με όλα αυτά, κι άλλα πολλά, εξαιρετικά πιάτα που ετοιμάζει καθημερινά η δημιουργική ομάδα του Hyatt Regency Thessaloniki.
* Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του Hyatt Regency Thessaloniki, την Έλενα Μπινιάρη – Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, και τα κορίτσια του τμήματος μάρκετινγκ και πωλήσεων, Αθηνά Σιρλεκίδου και Έλσα Βαχανελίδου, τον γενικό διευθυντή Rufat Babayev, τον διευθυντή τροφίμων & ποτών Κώστα Πάντη, τον υπεύθυνο του τμήματος ζαχαροπλαστικής Αλέξανδρο Αλεξίου, τον executive chef Απόστολο Αλτάνη αλλά και όλους όσοι συνετέλεσαν σ’ αυτήν την υπέροχη βραδιά με το υπέροχο γαστρονομικό μας ταξίδι, στην πόλη…της γαστρονομίας, που δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη μας! Όπως άλλωστε έχουν γράψει και οι…NEW YORK TIMES!!!
[και εσείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εκ των Αθηνών, θέλω να πιστεύω, ότι επιστρέψατε στην πρωτεύουσα, με τις καλύτερες εντυπώσεις…]