Το νέο μενού της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε από τους νέους chef ambassadors για το 2019, στο πλαίσιο του 9ου Thessaloniki Food Festival.
Με αργά αλλά σταθερά βήματα η Θεσσαλονίκη τοποθετείται στον γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης, και όχι μόνο, μέσα από τις πρωτοβουλίες που γίνονται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, του τμήματος τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων Detrop – Oenos, που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, 2-4 Μαρτίου, το Thessaloniki Food Festival παρουσίασε τους τρεις νέους chef ambassadors για το 2019.
Ο Μιχάλης Αδαμίδης, ο Βαγγέλης Ασημακόπουλος και ο Γιάννης Χατζηπαρασίδης πήραν τη σκυτάλη από τους Λάμπρο Ρώσσιο, Αντώνη Μουστάκη και Δημήτρη Τασιούλα, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη γαστρονομία της πόλης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το 2018.
Οι chef ambassadors 2019 παρουσίασαν ένα casual μενού εμπνευσμένο από τα τοπικά προϊόντα του Thessaloniki Food Basket. Αλμυρό παστέλι με καπνιστή φέτα, τάρτα χωριάτικης σαλάτας, ντολμάς θαλασσινών με κρέμα τραχανά, πρεσαριστή πανσέτα με σάλτσα κυδωνόπαστου και αλμυρός σιμιγδαλένιος χαλβάς, ζεστό ρυζόγαλο με βουβαλίσιο γάλα και τριαντάφυλλο, συνόδεψαν τα κρασιά «Ρόζα» του Κεχρή και του Αστικού Αμπελώνα του δήμου Θεσσαλονίκης «Γοργόνα».
Να σημειώσουμε ότι το καλάθι με τα τοπικά προϊόντα, το Thessaloniki Food Basket, ανανεώνεται κάθε χρόνο, με προϊόντα παραγωγών από τη γύρω περιοχή, που διακρίνονται για την ποιότητα και την καινοτομία τους, ώστε να προβάλλονται συνεχώς μέσω των δράσεων του φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.