Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμεναMSC Group: Ξεκινούν οι κρουαζιέρες της στην Ελλάδα – Και στη Θεσσαλονίκη...

MSC Group: Ξεκινούν οι κρουαζιέρες της στην Ελλάδα – Και στη Θεσσαλονίκη το Explora I

H MSC Cruises, τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά, καθιστώντας για τη σεζόν 2024 – 2025 τον Πειραιά ως λιμάνι βάσης της με ένα κρουαζιερόπλοιο. Επιπρόσθετα, η Explora Journeys θα επισκεφτεί 21 ελληνικά λιμάνια, εκ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Περισσότερες από τετρακόσιες (400) προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια για το 2024 θα πραγματοποιήσει ο όμιλος κρουαζιέρας MSC Group, που αποτελείται από την MSC Cruises και την Explora Journeys.

Για τη θερινή περίοδο, τα ελληνικά λιμάνια περιλαμβάνονται σε δρομολόγια έξι κρουαζιερόπλοιων της MSC Cruises, με την εταιρία να προσφέρει πλέον εννέα διαφορετικούς ελληνικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων έξι νησιών όπως η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα, μειώνοντας την «πίεση» σε δημοφιλέστατους προορισμούς όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Επίσης, για τη σεζόν 2024-25 και για μία ολόκληρη χειμερινή περίοδο, η MSC Cruises θα μεταφέρει για πρώτη φορά ένα πλοίο της με λιμάνι βάσης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν κρουαζιέρας στη χώρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρύτερο πενταετές ελληνικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που έχει ως στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Sinfonia θα αποπλέει από το λιμάνι βάσης του στον Πειραιά, με δρομολόγια επτά διανυκτερεύσεων που θα περιλαμβάνουν και το νησί της Κέρκυρας.

Αύριο η πρώτη αναχώρηση από Πειραιά

Φέτος, τα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια από τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας τους στην περιοχή όλο τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη 28 Μαρτίου, το κρουαζιερόπλοιο MSC Sinfonia θα εκτελέσει την 8ήμερη κρουαζιέρα (7 νύχτες) από Πειραιά με αναχώρηση στις 18.00.

Την επομένη το κρουαζιερόπλοιο θα ταξιδεύει στη θάλασσα και το Σάββατο 30 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Σπλιτ της Κροατίας. Επόμενοι σταθμοί του η Βενετία, το Μπρίντεζι στην Ιταλία, στη συνέχεια θα είναι εν πλω, στη Μύκονο θα ‘πιάσει’ στις 3 Απριλίου με τελική αποβίβαση στον Πειραιά στις 4/4.

Η ίδια κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται και στις 4, 11, 18 Απριλίου 2024, 10,17,24 Οκτωβρίου 2024.

Να σημειώσουμε ότι η νέα σεζόν περιλαμβάνει, επίσης, αυξημένο αριθμό επισκέψεων σε ελληνικά λιμάνια όπως η Κεφαλονιά, το Κατάκολο, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους ελληνικούς προορισμούς της MSC Cruises μπορείτε να βρείτε εδώ

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Sinfonia

Το MSC Sinfonia είναι ένα από τον σύγχρονο στόλο 22 πλοίων που διαθέτει η MSC Cruises. Ζυγίζει 65.591 τόνους, η χωρητικότητά του είναι για 2.646 επιβάτες και 721 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει 976 καμπίνες τύπου Premium Ocean view 22 τ.μ., Junior Ocean view 13 τ.μ., Junior Ocean View 13 τ.μ., Οcean View cabin 12 – 22 τ.μ. με όλες τις ανέσεις (τηλεόραση, τηλέφωνο, Wifi, minibar, χρηματοκιβώτιο), μπάνιο με καλλυντικά και σεσουάρ κλπ.

Το μήκος του είναι 275 μ., το πλάτος 28,8 μ. και το ύψος του 54 μ. ενώ ταξιδεύει με 21,70 κόμβους.

Η Explora Journeys και στη Θεσσαλονίκη

Επιπρόσθετα, η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του Ομίλου MSC, θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024, με πολλά από τα ταξίδια του EXPLORA I να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στον Πειραιά.

Το πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με 461 σουίτες με θέα στη  θάλασσα και αναλογία επισκέπτη προς οικοδεσπότη 1:1,25.

Στα λιμάνια που θα επισκέπτεται το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Σ’ ότι αφορά την πόλη της Θεσσαλονίκης, η πρώτη προσέγγιση του EXPLORA I θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2024. Το πολυτελές πλοίο θα πραγματοποιεί 9ήμερη κρουαζιέρα (8 νύχτες) με αναχώρηση από Πειραιά στις 27/6 και προσεγγίζοντας τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, στη συνέχεια θα ταξιδεύει εν πλω, φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουλίου με διανυκτέρευση και αναχώρηση την επομένη και επιστροφή στον Πειραιά στις 5 Ιουλίου.

Μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ μας η συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκινάει από 4,200 ευρώ το άτομο.

Το EXPLORA I θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη συνολικά τέσσερις φορές: εκτός από την προαναφερόμενη ημερομηνία (29/6) θα δέσει και στις 23 Ιουλίου, στις 21 Αυγούστου και στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για τους ελληνικούς προορισμούς της Explora Journeys μπορείτε να βρείτε εδώ

Το κρουαζιερόπλοιο EXPLORA I

Το EXPLORA I είναι ένα από τον σύγχρονο στόλο 22 πλοίων που διαθέτει η MSC Cruises. Ζυγίζει 63.900 τόνους, διαθέτει 461 σουίτες από 35 τ.μ. – κατά μέσο όρο είναι 42 τ.μ. – μέχρι 280 τ.μ. για την Owner’s Residence. Οι υπόλοιποι τύποι σουιτών είναι 22 Ocean Residences, 67 Ocean Penthouses, 371 Ocean Terrace and Ocean Grand Terrace Suites και 78 σουίτες εκ των οποίων είναι και συνδεόμενες (connecting suites).

Διαθέτει 9 εστιατόρια και  μπαρ, τρεις πισίνες εξωτερικές και μία εσωτερική. Το μήκος του είναι 248 μ., το πλάτος 32,6 μ. ενώ ταξιδεύει με 18 κόμβους.

Στηρίζοντας την τοπική ελληνική οικονομία

Η MSC Cruises επεκτείνει τη σεζόν στην Ελλάδα με χειμερινά δρομολόγια για πρώτη φορά φέτος, σηματοδοτώντας την επέκταση της λειτουργίας της όλο τον χρόνο στην περιοχή.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να εισφέρουν ευρύτερα τουριστικά και οικονομικά οφέλη στην περιοχή χάρη στα λιμάνια επιβίβασης στα πλοία του Ομίλου στην Ελλάδα, καθώς μεγάλο ποσοστό επισκεπτών θα φτάνει με πτήσεις από όλο τον κόσμο στα ελληνικά αεροδρόμια, ενώ πολλοί θα παρατείνουν τις διακοπές τους και θα παραμένουν σε ελληνικά θέρετρα και πόλεις πριν ή μετά την κρουαζιέρα.

Πρόσθετα οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες θα αποφέρουν και οι εκδρομές στην στεριά που πραγματοποιούν οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην περιοχή.

Η MSC Cruises προσφέρει πάνω από 40 διαφορετικές εκδρομές στην στεριά σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς που επισκέπτεται, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τοπικούς προμηθευτές και ενσωματώνοντας ξεναγήσεις, εισιτήρια και επισκέψεις σε τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτές οι εκδρομές όχι μόνο υποστηρίζουν τις τοπικές οικονομίες, αλλά ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, να γευτούν την ελληνική κουζίνα και να μάθουν περισσότερα για την ελληνική ιστορία.

Για παράδειγμα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βιολογικό αγρόκτημα κοντά στο Κατάκολο για να γευτούν το ούζο και να μάθουν για την παραγωγή σαπουνιού ή να δοκιμάσουν ντόπιο κρασί και νόστιμες φρέσκες ελιές λίγο έξω από την πόλη της Ζακύνθου, καθώς σε κάθε προορισμό η MSC Cruises προσφέρει ένα πλήθος επιλογών για εξορμήσεις, βοηθώντας έτσι τις τοπικές οικονομίες και αναδεικνύοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

*

Η MSC Cruises θα έχει φέτος έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια που θα ταξιδεύουν στις ελληνικές ακτές, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου που θα κάνει homeporting στον Πειραιά.

-Με έδρα την Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο και ο ηγέτης στην Ευρώπη, την Νότια Αμερική, την Μέση Ανατολή και την Νότια Αφρική, ενώ έχει ισχυρή παρουσία στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

-Η MSC Cruises διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 22 πλοίων ενώ τρία νέα πλοία πρόκειται να δρομολογηθούν το 2025, το 2026 και το 2027.

-Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας κρουαζιέρες σε πέντε ηπείρους, προσεγγίζοντας περισσότερους από 300 προορισμούς και υποδεχόμενη πάνω από 180 διαφορετικές εθνικότητες στα πλοία της.

-Η MSC Cruises έχει δεσμευτεί απολύτως να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητές της έως το 2050.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα