9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου: Ταινίες κάτω από τα αστέρια

0
492
views

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 9ο φεστιβάλ κινηματογράφου Αιγαίου στην Πάτμο, προβάλλοντας σε επισκέπτες, ντόπιους, Ελληνες και ξένους ταινίες, πρεμιέρες και ντοκιμαντέρ, σε ανοιχτούς κινηματογράφους του νησιού.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίζονται και απόψε το βράδυ, οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στους δυο ανοιχτούς χώρους στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου.

Προβολές και απόψε στο Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο στη Σκάλα Πάτμου

Το κοινό κατακλύζει τόσο τον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Σκάλας, όσο και το Πάτμιον Πνευματικό Κέντρο, όπου έως και την Κυριακή 21 Ιουλίου – βραδιά και των απονομών βραβείων-, προβάλλονται αξιόλογα και πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και ταινίες.


Αξίζει να πούμε, ότι στο πλαίσιο της σημερινής- τέταρτης μέρας διεξαγωγής του φεστιβάλ- το «παρών» έδωσε η Judith Chan, Commercial Banking at Coutts Bank, βασικό στέλεχος της εν λόγω τράπεζας, η οποία, μεταξύ των δραστηριοτήτων, χρηματοδοτεί σε οπτικοακουστικά projects, ταινίες και σειρές. Κινηματογραφιστές και παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κα. Chan, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την χρηματοδότηση, τους όρους κτλ. Να προσθέσουμε, ότι σε πάρα πολλές επιλογές, σχετικά με την χρηματοδότηση σε ταινίες και σειρές, από πίσω, βρίσκεται η Coutts Bank.

Pop up cinema
Μάλιστα, απόψε το βράδυ, ένα pop up cinema θα στηθεί στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου Patmos Aktis, μπροστά στην παραλία του Γροίκου, και όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής του ξενοδοχείου Χρήστος Πατάκος, «είναι μια παροχή, πρώτιστα για τους πελάτες του ξενοδοχείου και στη συνέχεια και για άλλο κόσμο’ ελπίζουμε, ότι θα το απολαύσει ο κόσμος, έτσι ώστε να γίνει ένα κομμάτι του φεστιβάλ και για τα επόμενα χρόνια».

Ο διευθυντής του Patmos Aktis Suites & Spa Χρήστος Πατάκος

Σύμφωνα με τον ίδιο, το στήσιμο του pop up cinema, έχει τη δυσκολία του, «γιατί καταρχήν έχουμε ευθύνη απέναντι στους επισκέπτες που βρίσκονται εδώ για τις διακοπές τους. Πρέπει να γίνει υπό μια μορφή που δεν θα προκαλέσει ενόχληση και να μην βγάλει από την καθημερινή ροή τον κόσμο» προσθέτει.
Αυτή τη στιγμή γίνονται οι ετοιμασίες ώστε να στηθεί το pop up cinema, που θα αποτελείται από ένα πανί διαστάσεων κινηματογράφου με αντίστοιχα ηχητικά συστήματα, και όπως μαθαίνουμε, κάτι ανάλογο, σε τέτοιες διαστάσεις, δεν έχει γίνει στο νησί.
Περισσότερα για τις ταινίες που προβάλλονται στο 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου στο www.aegeanff.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here