Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΑκτοπλοϊκή σύνδεση: Στην Πάρο και στη Νάξο, τον αέρα σου ν’...

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Στην Πάρο και στη Νάξο, τον αέρα σου ν’ αλλάξω…!

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αλλά και τις Σποράδες, φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά»!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

«Στην Πάρο και στη Νάξο τον αέρα σου ν’ αλλάξω,
τον αέρα σου ν’ αλλάξω ωχ, στην Πάρο και στη Νάξο.…».

Τι κι αν οι παραδοσιακοί στίχοι του Γιάννη Πάριου, μας ταξιδεύουν στο Αιγαίο και στις αγαπημένες Κυκλάδες.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για τις Κυκλάδες, που επί πολλά χρόνια, είχε εκλείψει, όλα δείχνουν ότι φέτος το καλοκαίρι, θα πάρει «σάρκα και οστά»!

Σύμφωνα με τις τελευταίες, έγκυρες πληροφορίες του debbiestravel.gr, απομένουν οι τελικές υπογραφές μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρίας που βάζει το πλοίο και του υπουργείου Ναυτιλίας, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια!

Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή από Θεσσαλονίκη στις 17.00 και θα φτάνει στην Πάρο στις 10 το πρωί της επόμενης ημέρας (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Νησιά και ώρες ταξιδιού

Όπως όλα δείχνουν, το αξιόπιστο συμβατικό πλοίο της ακτοπλοϊκής εταιρίας (σ.σ. διαθέτει μεγάλο στόλο ταχύπλοων και δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες (από Βόλο)), με χωρητικότητα 1.300 επιβατών και 400 οχημάτων, θα εκτελεί δρομολόγια, από Θεσσαλονίκη προς τις Κυκλάδες κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17.00.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΑΞΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ
Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή από Θεσσαλονίκη στις 17.00 και θα φτάνει στη Νάξο στις 11.20 π.μ., την επόμενη μέρα (φωτ. Ντ.Χ.)

Συγκεκριμένα, το πρώτο λιμάνι που θα ‘πιάνει’ θα είναι το λιμάνι της Σκιάθου στις Σποράδες (άφιξη στις 22.45), και θα συνεχίζει για Σύρο (άφιξη στις 06.15 π.μ. της επόμενης μέρας), Τήνο (07.15 π.μ.), Μύκονο (08.10 π.μ.), Πάρο (10.00 π.μ.), Νάξο (11.20 π.μ.), Σαντορίνη (14.00) με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης στις 18.00 (σύνολο ταξιδιού 25 ώρες).

Αντίστοιχα, η αναχώρηση από Σαντορίνη θα είναι κάθε Πέμπτη και Σάββατο, στις 01.15 π.μ. με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.45.

Και Σποράδες!

Το ίδιο πλοίο θα αναχωρεί και κάθε Δευτέρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τις Σποράδες – τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Συγκεκριμένα, από Θεσσαλονίκη θα αναχωρεί στις 08.00 το πρωί και θα φτάνει στη Σκιάθο στις 13.50, στη Σκόπελο στις 15.10 και στην Αλόννησο στις 15.50.

Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα φτάνει στη Σκόπελο στις 15.10 (φωτ. Ντ.Χ.)

Αντίστοιχα, θα αναχωρεί από Αλόννησο στις 16.05, θα πηγαίνει Σκόπελο (άφιξη 16.30), Σκιάθο (17.45) με τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 23.50.

Τα δρομολόγια αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 18η, ημέρα Δευτέρα.

Και ταχύπλοο

Και μια δεύτερη ακτοπλοϊκή εταιρία έχει καταθέσει τα χαρτιά της για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Η συγκεκριμένη εταιρία, εφόσον πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Ναυτιλίας θα βάλει ταχύπλοο πλοίο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη καθημερινά με τις Σποράδες. Η αναχώρηση θα είναι στις 10 το πρωί, η χωρητικότητα του πλοίου θα είναι 400 επιβάτες (σ.σ. δίχως οχήματα) και οι τιμές, σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr θα είναι 60 ευρώ το άτομο για απλή διαδρομή και 100 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Συμβατικό πλοίο από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή με το ταξίδι να διαρκεί 6 ώρες. Ενδέχεται να μπει και ταχύπλοο με καθημερινά δρομολόγια (φωτ. Ντ.Χ.)

Τιμές από πρακτορεία

Ήδη στο διαδίκτυο, ταξιδιωτικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, έχουν αναρτήσει τιμές για τα νησιά.

Για παράδειγμα, βρήκαμε τιμές για Τήνο 3,6 & 7 μέρες από 97 ευρώ (εισιτήριο πλοίο, διαμονή, μεταφορές στο νησί), για Σύρο ή Πάρο 6 & 7 μέρες από 159 ευρώ, για Νάξο 6 & 7 μέρες από 189 ευρώ, για Σαντορίνη 6 & 7 μέρες από 198 ευρώ.  Επίσης, για Σκιάθο 3,4,6,7 & 8 μέρες από 89 ευρώ, για Σκόπελο, για Αλόννησο 8 μέρες από 153 ευρώ.

Σύμφωνα δε, με κύκλους της αγοράς, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το συμβατικό πλοίο από Θεσσαλονίκη για Κυκλάδες μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης, έρχεται να ανταγωνιστεί το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στο όλο εγχείρημα, που επιδιώκει ναυτιλιακός πράκτορας της Θεσσαλονίκης, εδώ και αρκετούς μήνες, σύμμαχος είναι και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με μια μικρή επιδότηση. Επιδότηση θα υπάρξει και από το υπουργείο Ναυτιλίας.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα